logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja sterownika centralnego zamka w Citroen Xsara I bez BSI

Tolman 12 Kwi 2008 20:12 11355 6
REKLAMA
  • #1 5023352
    Tolman
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,
    Wiem że niektóre xsary I nie miały sterownika BSI, mam w związku z tym pytanie, gdzie w takim razie znajduje się sterownik centralnego zamka i które przewody odpowiadają za zamykanie i otwieranie centralnego??

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5023549
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1054
    który to rok xsary
  • REKLAMA
  • #3 5023554
    Tolman
    Poziom 11  
    1997 rok z końcówki roku
  • REKLAMA
  • #4 5023625
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1054
    to powinno pomóc
    Załączniki:
    • CITROEN XSARA 97 B.pdf (20.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 5114585
    bryleczka
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Jestem posiadaczem Citroena Xsary 1.6 1999 bez BSI i sterownik centralnego zamka jest w jednej obuowie z ABS-em. Znajduje się w kabinie, nad pedełem gazu. Dołączam kabelkologię.
    Załączniki:
    • a.jpg (125.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 8619720
    xspiritx
    Poziom 10  
    Witam
    Chciałbym żeby ktoś mi pomógł podpiąć uniwersalny sterownik centralnego zamka do Xsary I 1.4 z 2000 r. Sterownik to BX30, sterowanie plusem lub minusem. Wg schematu zamek jest sterowany masą, ale patrząc na oznaczenie na schemacie, nie wiem czy jest sterowany przez impuls czy zwiera na stałe do masy? Gdzie najlepiej podłączyć to wszystko? Będę wdzięczny za pomoc.
  • #7 9386143
    gemiel
    Poziom 26  
    Ocena: 307
    bryleczka napisał:
    Jestem posiadaczem Citroena Xsary 1.6 1999 bez BSI i sterownik centralnego zamka jest w jednej obuowie z ABS-em. Znajduje się w kabinie, nad pedełem gazu. Dołączam kabelkologię.

A na rysunku za 2 punkty widzimy popularny schemat Xsary 98, który jest wszędzie dostępny. Wypada dokładniej opisać co jest w załączniku.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Citroenie Xsara I z 1997 roku bez sterownika BSI, centralny zamek jest sterowany przez oddzielny moduł umieszczony w kabinie, nad pedałem gazu, często w jednej obudowie ze sterownikiem ABS. Sterownik centralnego zamka w modelach bez BSI odpowiada za zamykanie i otwieranie drzwi poprzez przewody sterujące, które zwykle działają na zasadzie zwierania do masy (sterowanie masą). W przypadku instalacji uniwersalnego sterownika centralnego zamka (np. BX30) w Xsarze I 1.4 z 2000 roku, ważne jest ustalenie, czy sygnał sterujący jest impulsowy czy stały, oraz odpowiednie podłączenie przewodów do istniejącej instalacji, która najczęściej wykorzystuje masę do aktywacji zamka. Dostępne schematy elektryczne Xsary z lat 1998-2000 pokazują typowe rozwiązania i lokalizację modułu centralnego zamka, co ułatwia identyfikację przewodów i poprawne podłączenie sterownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA