logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tabela spawania tworzyw

sharesnake 13 Kwi 2008 10:39 64648 6
REKLAMA
  • #1 5024915
    sharesnake
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam wszystkich i chciałem spytać czy ma ktoś tabelkę spawania tworzyw, to jest ta tabelka co są opisane rodzaje tworzyw- abs, pp, pe itd. I jest tam ustawienie grubości plastiku do danego tworzywa, temperatura i prędkość spawania.

Jak by ktoś miał np. w instrukcji to bardzo proszę o wstawienie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5025199
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1534
    Tobie chodzi o tabele temp. spawania tworzyw i przepływ powietrza .Mam coś takiego ale zamieszcze dopiero we wtorek.
  • REKLAMA
  • #3 5025330
    sharesnake
    Poziom 10  
    manta napisał:
    Tobie chodzi o tabele temp. spawania tworzyw i przepływ powietrza .Mam coś takiego ale zamieszcze dopiero we wtorek.

Oki poczekam do wtorku. Dzięki wielkie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 5094258
    manta
    Tabela spawania tworzyw.Tabela spawania tworzyw
  • #5 5097508
    sharesnake
    Poziom 10  
    manta napisał:
    Tabela spawania tworzyw.Tabela spawania tworzyw

Wielkie Dzięki. Jeszcze tylko chciałem się upewnić, czy te rubryki pod pozycją potencjometru to ustawienia dla przepływu powietrza spawarki tak, np. w tabeli - normalną (31A)
  • REKLAMA
  • #6 5100779
    manta
    Tak ,tylko dla dyszy odpowiedniego przekroju.Tylko nie traktuj tej tabeli jak bibli te wartości sprawdzają się w 20°C. ja dodaje do wartości ≈ tem. około 10-15° a wypływ powietrza zależy głównie od grubości i pozycji spawania.
  • #7 18552313
    lukasb4
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Czy dopuszczalne jest łączenie PP-T10 z PP-T20 , czyli różnych rozwinięć PP ? Wiadomo ,że można kupić i to i to, z tym nie ma problemu, ale z tego co wyczytałem końcowe liczby oznaczają zawartość % talku w stopie PP.

Reasumując, talk będzie miał wpływ w tym jak połączą się dwa "różne" PP?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczyła poszukiwania tabeli spawania tworzyw sztucznych, zawierającej informacje o rodzajach tworzyw (ABS, PP, PE itp.), grubości plastiku, temperaturze i prędkości spawania. Uczestnicy wymienili się linkiem do tabeli z ustawieniami temperatury i przepływu powietrza dla spawarek, podkreślając, że wartości te odnoszą się do warunków około 20°C i wymagają korekty o około 10-15°C w praktyce. Przepływ powietrza powinien być dostosowany do przekroju dyszy oraz grubości i pozycji spawania. Poruszono także kwestię łączenia różnych odmian polipropylenu (PP-T10 i PP-T20), gdzie różnice w zawartości talku mogą wpływać na jakość połączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA