logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować no-ip.org dla serwera OTS na LiveBox z dynamicznym IP?

avcer 13 Kwi 2008 21:47 7831 4
REKLAMA
  • #1 5027560
    avcer
    Poziom 11  
    Mam zamiar postawić server OTS. Mam sieć LAN ( LiveBox'a 2Mb/s ).
    Przekierowałem sobie porty 7171 i 8080 do mojego kompa ( Http://192.168.1.1/ dalem nowy serv nawalem go i dalej mu port 7171 potem zrobilem jeszcze raz wpisujac nazwe werbser i dajac port 8080 w kazdym bądź razie zrobiłem jak na tej stronce: http://www.otsfans.pl/readarticle.php?article_id=4 )

Porszę o pomoc bo nie wiem co sie dzieje. Server OTS chodzi wszyscy moga sie na niego wlogowac za to nie moga wejsc na stronke.
    Moje IP jest zmienne ale zrobilem domenę "no-ip" ( zalożyłem tylko konto ) nie wiem jak założyć to no-ip.org. Spróbowałem ale nie działa a powinno być hubciio.no-ip.org albo hubertus.no-ip.biz

ale nie działa czy ktoś może mi pomóc jak to zrobic??
  • REKLAMA
  • #2 5027625
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Strony działają zwykle na porcie 80 TCP.

Co do działania dynamicznego DNS trzeba ustawić jego obsługę na routerze (Livebox).
  • REKLAMA
  • #3 5027700
    avcer
    Poziom 11  
    czyli jak mam to zrobić mógł byś mi to przybliżyć aktualnie zrobiłem na no-ip.org - coś takiego hubcio.no-ip.biz i teraz jak mam ustawić webserva zeby to działało?? albo jak mam ustawić w panelu admina.

Przybliż mi to co mam zrbić , z góry thx

Dodano po 4 [minuty]:

mam program na DUB v2.2.1 i pisze mi tam tak jak na poniższym zdjęciu.

Http://ixidownload.w.interia.pl/nowy.bmp

Dodano po 2 [minuty]:

Może jest jakieś ustawienie aby strona się wyświetliła dla innych. proszę o pomoc, z server OTS jest podobnie - koledzy kozystają z ip zewn i łączą się a ja nie moge z zewn wiec łączę się wewnętrznym

Dodano po 2 [minuty]:

U mnie wszystko działa proszę abyś ty wszedł na Hubcio.no-ip.biz i jak bedize działało to daj mi znać na 12985679 g-g proszę vbardzzo
  • REKLAMA
  • #4 5027779
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Obsługę dynamicznego DNS musisz ustawić na stronie konfiguracyjnej Livebox'a.
    Konfiguracja Webserv'a niewiele ma z tym wspólnego.

Stronka pod podanym adresie nie działa.
    Nic dziwnego skoro:

Hubcio.no-ip.biz has address 192.168.1.16
  • #5 6632065
    karolty
    Poziom 1  
    No więc... mimo wielu poradników (prawie identycznych) nie mogę odpowiedzi na mój problem. Mam liveboxa, serwer tfs 0.22 sql, postawiony acc maker. No i problem okazał się w , jak mi się wydawało, najprostszej rzeczy jaką jest ip (kiedyś miałem otsa xml i pod modem neostrade z no-ip więc nie było żadnych problemów).
    Chodzi o to że po założeniu hosta na dyndns.org nie mogę go dodać do konfiguracji liveboxa (dodam że już poprawnie odblokowałem wszystkie porty, i wszelkie zapory).

Konfiguracja dynamicznego DNS

Ostatni komunikat serwera members.dyndns.org : Podana nazwa hosta nie istnieje.
    Adres IP (baza danych DynDNS) : Nieznany

Słyszałem że aby móc wczytać tego hosta, należy go update programem dyndns updater. No więc narodził się kolejny problem a mianowicie ip jest nieprawidłowe. Albo program prosi o podanie publicznego ip, albo po prostu informuje że update jest niemożliwe i abym sprawdził połączenie sieciowe.

Proszę o szybkie odpowiedzi jako re-post w tym temacie lub pod numerem gg11188973
REKLAMA