logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ATi Radeon X800 brak sygnału VIVO przy podłączeniu wideo

DOMELEK_QUE 14 Kwi 2008 13:09 2147 9
REKLAMA
  • #1 5029122
    DOMELEK_QUE
    Poziom 11  
    Witam, jak w temacie posiadam taką kartę graficzną. I problem polega na tym, że jak podłączam wideo to nic się nie wyświetla, ogólnie pokazuje mi NO SIGNAL. Przełączałem z S-Video -> Composite - zmieniając przy tym końcówki kabla, ale dalej nic się nie dzieje. Może ma ktoś pomysł co zrobić?

P.S
    Przeinstalowałem sterowniki, robiłem format... i dalej nic...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5031124
    DOMELEK_QUE
    Poziom 11  
    11111olo napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic983221.html
    zobacz tu

Wszystko fajnie, tylko ja mam inny problem ja chce, aby TV-IN mi zaskoczył a nie TV-out.
  • #4 5031943
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 797
    Na jakich programach próbowałeś??
    Wiem że działa na Windows Movie Maker i Virtual Dub :)
  • REKLAMA
  • #5 5032264
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Na ATI MMC też zadziała
  • #6 5032273
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Proszę podać dokładne oznaczenie karty i jej producenta.
  • REKLAMA
  • #7 5032676
    DOMELEK_QUE
    Poziom 11  
    Tak, powinno działać na wszystkim. Ale właśnie mi wyskakuje NO SIGNAL.
    Karta to Ati Radeon X800 GT - karta posiada wejście antenowe TV i FM. Aby podłączyć monitor, używam przejściówki dołączonej do karty - Ta wejściówka składa się z wejścia euro, audio, svga i 7 pinowego wejścia podobnego do PS/2. Pod nią podłączam albo s-video albo caly composite ( wideo- audio L i R). Prędzej, jak podłączałem dremacasta to nie było problemów i z kamerą także. Może Wideo nie wysyła dobrze sygnału. Ale podłączony pod TV śmiga normalnie... więc nie wiem co jest 5 a nie mam narazie nic innego aby sprawdzić.
  • #8 5033056
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Rety chłopie - źle zadałeś pytanie.

Masz kartę ATI All In Wonder X800 - teraz już to wiemy.
    Jednak Tobie chodzi o podłączenie aby mieć obraz NA TV poprzez wideo.

A my tu czarujemy z tunerami.
    Czyli chodzi o to by obraz z Twojego PC był wyświetlany na TV.

Pierwsza sprawa - domyślam się, że przewód łączący PC-> TV to jest przewód OUTPUT's.
    Jest to ważne, bo do All-In-Wonder są osobne przewody do IN i do OUT.
    Jednak skoro piszesz, że jest to wspólny przewód do monitora to powinno być OK.

Druga sprawa - sterowniki.
    Jakie masz zainstalowane?
    Patrzyłeś w zakładce Ekrany, czy masz aktywne TV ?

Trzecia sprawa - magnetowid.
    Czy magnetowid jest w trybie VTR (o ile tego wymaga)?
    I przełączony na odpowiednie wejście (AV1, AV2, Euro itp)?

Ja mam ATI All-In-Wonder 9000Pro i podłączony jest z magnetowidem Panasonic NV-FS88 (S-Video) zarówno jako In i jako Out.
    Aby magnetowid ten zechciał wogóle współpracować z gniazdami Euro musi być uruchomiona opcja VTR (przycisk AV Link na klawiaturze lokalnej).

Zatem - sprawdź po kolei te trzy punkty wymienione przeze mnie i daj znać jak sprawa się przedstawia.
  • #9 5033288
    DOMELEK_QUE
    Poziom 11  
    Źle mnie zrozumiałeś... chodizło mi o ogladanie VIdeo na PC i zgrywanie danych...
  • #10 5034553
    Rudolf_
    Poziom 24  
    W takim razie używasz złego przewodu.

Przewód do TV-IN nie jest tym przewodem który obsługuje wyjście do monitora.
    Przynajmniej tak jest w AIW 9000Pro.

Może inaczej - pokaż jaki masz przewód - najnormalniej, foto.

Wówczas coś zaradzimy.
    I oglądanie z tunera TV tej karty jest OK? Jeśli tak to problem tkwi w przewodach / połączeniu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz karty ATI Radeon X800 GT z funkcją VIVO zgłasza problem braku sygnału ("NO SIGNAL") przy podłączeniu wideo przez wejście TV-IN (S-Video lub Composite). Próby zmiany kabli i przeinstalowania sterowników nie przyniosły efektu. Dyskusja wyjaśnia, że do poprawnego działania wejścia TV-IN konieczne jest użycie odpowiedniego przewodu dedykowanego do wejścia, różnego od przewodu wyjściowego do monitora. Wskazano, że karta ATI All-In-Wonder X800 posiada osobne przewody do TV-IN i TV-OUT, co może być źródłem problemu. Użytkownicy sugerują sprawdzenie sterowników, aktywacji TV w ustawieniach ekranu oraz poprawnego trybu urządzenia zewnętrznego (np. magnetowidu w trybie VTR). Zalecane jest także zweryfikowanie typu i oznaczeń przewodów oraz ich prawidłowego podłączenia. Do odtwarzania i przechwytywania sygnału wideo wymieniono kompatybilne programy, takie jak Windows Movie Maker, Virtual Dub oraz ATI MMC.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA