logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta dzwiękowa- 2 wejscia dzwięku-przyporządkowanie.

ALexpla 17 Kwi 2008 08:20 1214 4
REKLAMA
  • #1 5039406
    ALexpla
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam. Chciałbym miec na kompie dwa team speak'i i aby każdy odbierał i wysyłał inny dzwięk tzn. albo jeden z mikrofonu , a drugi z line-in , albo że jeden lewy kanal line-in, a drugi prawy. Z tym aby miec dwa team speak'i już sobie poradziłem dzięki przeróbce w hexie. I mogę nadawac im w mikserze nagrywania żródło dzwięku , ale niestety moge im przydzielic tylko jedno żródło , a potrzebuje na każdy inne. Bardzo prosze o pomoc ze strony firumowiczów gdyż męcze się już tydzień z tym.
  • REKLAMA
  • #2 5039479
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Potrzebujesz drugą kartę dźwiękową.
  • REKLAMA
  • #3 5040534
    ALexpla
    Poziom 15  
    Ale co mi da to ze będe mial drugą kartę? Karta jest ok chodzi tylko aby jeden program czerpał dzwięk z line-in , a drugi z mikrofonu. Tu chodzi bardziej o jakiś knif systemowy , np. próbowałem zrobic drugie konto w xp i tam uruchomic jeden z ts i dac mu line-in , a na innym to samo tylko ze dzwięk z mikrofonu, ale gdy przelączałem w mikserze nagrywania wejscie dzwięku na jednym koncie , zmieniało sie też na drugim;/ Pomocy.
  • REKLAMA
  • #4 5053019
    ALexpla
    Poziom 15  
    Może ktoś pomoże :(
  • #5 12830426
    p4pr0ch
    Poziom 1  
    zależy do czego dokładnie to potrzebujesz. Jest oprogramowanie które potrafi rozgraniczyć np. prawy i lewy kanał z LINE-IN. Ja polecam Samplitude -2 kanały z jednej karty dasz rade.

Ja zrobiłem "rejestrator" nagrań: stary komp pentium 4 + 4 karty dźwiękowe na PCI, co z samego line-in dało 8 kanałów mono + wejścia CD1 CD2 i AUX co daje w sumie 32 kanały mono do nagrań/odsłuchu:)
REKLAMA