logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak w realtek uruchomić inną muze na słuchawkach i głosnikac

iras22 25 Lis 2007 10:34 5205 24
REKLAMA
  • #1 4518133
    iras22
    Poziom 10  
    witam mam zintegrowaną kartę muzyki real tek audio hd bus driver i kczę słuchać na słuchawkach z przedniego panela radia a żeby na głośnikach leciała muza z płyty lub mp3 czyli słuchawki inna muza niż głośniki czyli kcę tak jak mają dje na imprezie ze dj słyszy muzę zanim pusz ci ją na głoszniki

Błąd ortograficzny w tytule poprawiłem. Proszę SAMODZIELNIE poprawić pozostałe błędy i styl zdania!!
    [jankolo]
  • REKLAMA
  • #2 4518172
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Potrzebujesz dwóch rzeczy:
    - słownik ortograficzny lub Firefoxa ze sprawdzaniem pisowni.
    - drugą kartę dźwiękową.
  • #3 4518177
    iras22
    Poziom 10  
    mam kartę dzwiękową pisałam otym
  • REKLAMA
  • #4 4518185
    Stingerek
    Poziom 28  
    Dziwne.. nie zauważyłem, ten bełkot w pierwszym poście wygląda jak płacz pijanego dziecka.

Weź się w garść i zrób coś ze swoim postem.
  • #5 4518186
    ostry_18
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    Stingerek napisał:

- drugą kartę dźwiękową.

iras22 napisał:
    mam kartę dzwiękową pisałam otym

DRUGĄ!~pisałeś że masz jedną. Nie umiesz czytać czy to my nie umiemy cie zrozumieć?

Cytat:
    - słownik ortograficzny lub Firefoxa ze sprawdzaniem pisowni.

to nadal aktualne
  • REKLAMA
  • #6 4518188
    iras22
    Poziom 10  
    mam taką kartę muzyki real tek audio hd bus driver i kce ją ustawić jak pisałem
  • #7 4518199
    Stingerek
    Poziom 28  
    NIE DA SIĘ ! Potrzebujesz drugiej karty dźwiękowej !
  • REKLAMA
  • #9 4518210
    Stingerek
    Poziom 28  
    To się naucz proszę czytać ze zrozumieniem.
  • #10 4518214
    iras22
    Poziom 10  
    w temacie co link podałem to jeden koleś pisze ze da sie
  • #11 4518249
    Stingerek
    Poziom 28  
    Mozesz zacytowac o ktory fragment jego wypowiedzi dokladnie chodzi ?
  • #12 4518261
    iras22
    Poziom 10  
    oto mi chodziło i tu się nie zgodzę z kila. ja mam z tyłu 3 wyjścia i mam zrobione że w słuchawkach leci jedno a w głośnikach drugie. wszystko zależy od karty i od sterowników lecz mam swą kartę a
    dokładnie cały komputer 3 dni i jeszcze sie nie znam

Błędy!! Zobowiązuje kolegę do ich niezwłocznego poprawienia!!
    [jankolo]
  • #13 4518329
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ale ile razy mam ci powatarzać że potrzebujesz drugiej karty dźwiękowej żeby wykonać taki manewr ? Mówie do ściany ?
  • #14 4518737
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    Nie potrzebuje drugiej karty dźwiękowej- jeśli ten realtek to karta 5.1.
    Jeśli już masz tego realteka 5.1 to potrzebujesz tylko kultowy program który nazywa się Traktor, masz podsłuch na Front (słuchawki) i główne wyjście (rear).
  • #15 4518751
    iras22
    Poziom 10  
    a jak sprawdzić cy to 51 realtek i cy bez traktora da sie tez coś zrobić tak zebbym na codzień słuchał
  • #16 4518770
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Kolega nie raczył zareagować na dwukrotnie powtórzoną prośbę o poprawnienie niechlujstw jezykowych w swoich postach. Więc karzę kolegę OSTRZEŻENIEM. Zwracam koledze uwagę, że to nie jest pierwsze przestępstwo tego rodzaju.
  • #17 4518792
    Damnian
    Poziom 34  
    Podaj model płyty głównej jaki masz.
    Bez Traktora zasadniczo nie wiem czy da sie obejść, innych programów nie używałem do grania gdzie masz CorssFader i tym podobne rzeczy wzięte z mixera. Pisz poprawnie te posty bo aż oczy bolą.
  • #18 4518798
    iras22
    Poziom 10  
    nie powiem jaka płytra bo komp na gwarancji a to płyta tylko wiem Asusa integrant bo wszystko naniej
  • #19 4518812
    Damnian
    Poziom 34  
    Na płytce CD od płyty głównej na pewno pisze model płyty głównej. Albo ściągij sobie program everest i tam wszystkiego się dowiesz.
  • #21 4518863
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    DOŚĆ!!
    Dwukrotnie zwracałem koledze uwagę na niechlujstwo w postach - bez efektu. Udzieliłem koledze ostrzeżenia - bez efektu. Napisałem do kolegi PW uprzedzając o konsekwencjach za niezastsowanie się do poleceń moderatora - bez efektu.
    Za całokształt karzę kolegę blokadą pisania na Forum do dnia 31.11.2007 włącznie.
  • #22 4518916
    loki7777
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Realtek audio hd masz, wiec na pewno 5.1 lub 7.1
  • #23 4519072
    @GUTEK@
    Poziom 31  
    Ocena: 367
    W programie Realtek Konfiguracja audio HD w zakładce Mikser należy kliknąć na ikonę klucza i zaznaczyć "Włącz odtwarzanie wielostrumieniowe". Wtedy system będzie widział kartę jako dwie różne. Pierwsza do tylnego wyjścia i druga do przedniego, wtedy można co innego odtwarzać. Wystarczy wybrać w programach której karty mają używać.
  • #24 4521374
    Damnian
    Poziom 34  
    O masz, to już coś nowego weszło :P
    kiedyś jak używałem zintegrowanego realteka 665 5.1 to nie było czegoś takiego tylko przez traktor udawało się odtwarzać wielo-strumieniowo. No ale mankament w tym że opcja opcją tylko że nie każda aplikacja ma możliwość zmiany strumienia wyjściowego :)
  • #25 4521435
    @GUTEK@
    Poziom 31  
    Ocena: 367
    Damnian napisał:
    O masz, to już coś nowego weszło :P
    kiedyś jak używałem zintegrowanego realteka 665 5.1 to nie było czegoś takiego tylko przez traktor udawało się odtwarzać wielo-strumieniowo. No ale mankament w tym że opcja opcją tylko że nie każda aplikacja ma możliwość zmiany strumienia wyjściowego :)

To wtedy zmieniasz w w tym mikserze, masz możliwość wybrania karty po włączeniu tej opcji lub w ustawieniach audio windows. Wybierasz karte i uruchamiasz aplikację, potem zmieniasz kartę na drugą i uruchamiasz następną aplikację. Też tak działa.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości jednoczesnego odtwarzania różnych źródeł dźwięku na słuchawkach i głośnikach przy użyciu zintegrowanej karty dźwiękowej Realtek Audio HD. Początkowo pojawiły się opinie, że do takiego rozwiązania konieczne jest posiadanie dwóch kart dźwiękowych. Jednak później wskazano, że jeśli karta Realtek obsługuje konfigurację 5.1 lub 7.1, można wykorzystać funkcję wielostrumieniowego odtwarzania dostępnego w panelu sterowania Realtek HD Audio Manager. W zakładce Mikser należy włączyć opcję „Włącz odtwarzanie wielostrumieniowe”, co pozwala systemowi rozpoznać wyjścia jako osobne urządzenia audio. Dzięki temu można przypisać różne aplikacje do różnych wyjść (np. słuchawki na przednim panelu i głośniki na tylnym), umożliwiając odtwarzanie różnych źródeł dźwięku jednocześnie. Alternatywnie, do miksowania dźwięku i podglądu na słuchawkach można użyć specjalistycznego oprogramowania DJ-skiego, np. Traktor. Wymagana jest jednak kompatybilność sprzętowa i sterownikowa karty dźwiękowej oraz odpowiednia konfiguracja systemu i aplikacji. Model płyty głównej podany w dyskusji to Asus M2A-VM, a komputer wyposażony jest w zintegrowaną kartę Realtek Audio HD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA