logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio przestaje działać po 5 minutach, słychać pisk - co sprawdzić?

lasic 18 Sty 2004 10:19 1490 5
REKLAMA
  • #1 479992
    lasic
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam,

Ostatnimi czasy pojawil sie nastepujacy problem z radyjkiem. Po wlaczeniu dziala jakis czas (ponizej 5 minut) poczym radio milknie i co jakis czas slychac tylko wysoki pisk z glosnikow zmieniajacy sa czestotliwosc. Wyjscia na glosniki sa wporzadku bo nawet wtedy slychac reakcje na naciskanie przyciskow. Czy ktos moglby mi powiedziec co sie moglo zespuc i jakie bylby orientacyjne koszta naprawe. Zaznaczam ze radio to jest dosyc stare i nie bardzo wiem czy warto je naprawiac. Aha, poprzedni wlasciciel dosyc mocno grzebal w tym radiu (poprzerywane sciezki ponownie lutowane itp. Czy to moe byc z problem ze sciezkami (to moge sam sprobowac naprawic? Na zyczenie podam wiecej informacji bo poprostu nie wiem czego szukac...

Pozdrawiam
    Filip
  • REKLAMA
  • #2 481048
    SatCom
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    zacznij od ustalenia co to za radio
  • REKLAMA
  • #3 481172
    lasic
    Poziom 11  
    SatCom napisał:
    zacznij od ustalenia co to za radio

z tym bedzie problem chyba problem bo na radiu nie ma absolutnie zadnych oznaczen co do firmy :(. Moze ktos potrafi go zidentyfikowac po zdjeciu (12kb)

Pozdrawiam
    Filip
  • REKLAMA
  • #4 481842
    SatCom
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    To radio to "Satelite" lub inna nazwa,bo było ich wiele koreańska tandeta nie radzę poświęcać czasu temu bublowi.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 482613
    lasic
    Poziom 11  
    SatCom napisał:
    To radio to "Satelite" lub inna nazwa,bo było ich wiele koreańska tandeta nie radzę poświęcać czasu temu bublowi.

Pozdrawiam

hmm, pewnie masz racje bo uzywane kosztowalo mnie naprawde grosze, jednak przez czas kiedy dzialalo spisywalo sie naprawde ok i szkoda byloby sie go pozbywac, zwlaszcza ze nie bardzo wiem co kupic, a nie chce wydawac >100pln na radio

Pozdrawiam
  • #6 1752076
    Pawel_bb
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Wiecei co mam idetyczne radyjko i to jest Satellite ale mam inny problem jak go włącze to coś tyka w głośnikach a jak chce coś zrobic np znaleźć stacje to się nie da wyszukuje tylko po kawałku
REKLAMA