logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CHIEFTEC GPS-400AA-101A - głośna praca coolera od nowości, czy to normalne?

piasek1990 18 Kwi 2008 23:27 1866 2
REKLAMA
  • #1 5052198
    piasek1990
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Ok miesiąac temu kupiłem nowy zasilacz CHIEFTEC GPS-400AA-101A. Od samego początku jego cooler głośno pracuje. W starym 6 letnim zasilaczu noname wiatraczek pracował polowe ciszej. Czasami ma taką "fazę" :P że zagłusza mi dźwięk z głośników i jest głośny jak jakiś stary ledwie się kręcący szmelc a przecież Chieftec to dosyć dobra firma. Ten model ma podobno automatyczną regulację obrotów w zależności od temperatury a od samego włączenia kompa jest głośny.
    Czy miał ktoś może podobne problemy? Kupiłem go na aledrogo i zastanawiam się czy sprzedawca nie podmienił coolera. Na razie chciałbym zasięgnąć opinii innych i nie oskarżać od razu sprzedawcy.
  • REKLAMA
  • #2 5052292
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    piasek1990 napisał:
    kupiłem nowy zasilacz ..... Kupiłem go na aledrogo

To niekoniecznie są synonimy. Nie spotkałem się z nowum Chieftecem o wyjącym wentylatorze. Nie wiem w jakim trybie kolega kupił ten zasilacz. Ja żądałbym wymiany.
  • #3 5052396
    nakedtruth
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Zdecydowanie wymiana. Ja mam czterystu watowego Chiefteca od ok. 3 lat, kupiłem go razem z obudową i tylko raz mi się zdarzyło żeby głośniej chodził, ale wystarczyło go porządnie odkurzyć :) i po problemie...jeśli Twój ma tak od nowości to na pewno nie jest sprawny.
REKLAMA