logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eizo F77 - brak OSD, poszukuję pliku pamięci układu 24c16 do ponownego programowania

spoko102 19 Sty 2004 18:57 1347 4
  • #1 482094
    spoko102
    Poziom 1  
    Witam.
    Mam problem z tym monitorkiem, poniewaz nie wyswietla sie osd. Wszystko dziala jak nalezy a menu nie ma. Szukam pliku ze skopiowana pamiecia ukladu 24c16, zeby jeszcze raz go oprogramowac. Moze ktos podpowie gdzie go szukac lub wie w czym tkwi przyczyna.
    Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje.
    Pozdrawiam Tomek.
  • #2 487122
    Karol Jarocki
    Poziom 11  
    W tej chwili nie bardzo pamiętam - ale poszukaj na sieci czego ś na temat blokowania OSD, miałem chyba ten sam problem i miałem sie bawić z układem 24c16 bo w nim siedzi osd - ale pomogła jakaś kombinacja przycisków na monitorku i osd sie włączyło :) gdzieś na polskiej stronie eizo chyba to jest - jak byś nie znalazł to moge pomóc..
  • #3 487236
    radiosimon
    Poziom 28  
    Ocena: 43
    Jeżeli regulacje z menu działają (po omacku) to poszukaj sygnałów odpowiedzialnych za wygaszanie obrazu RGB w trakcie jego wyświetlania. Dochodzi to zazwyczaj do przedwzmacniacza na pk.
  • #4 487962
    Karol Jarocki
    Poziom 11  
    Jeśli nie masz jakiego kolwiek dojscia do ustawien to proponuje zakup kabelka do regulacji podpina sie go pod dodatkowe wyjscie z tyłu ( w tym modelu powinno być ) , (na allegro sprzedałem ich już ponad 60) zapraszam więc na "priva"...
  • #5 488136
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Witam

Zrób backup pamięci i wgraj tego bina,pomoże miałem to samo.

Pozdrawiam Bogdan
    Załączniki:
    • dobry24c16.zip (649 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA