logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w głośnikach i słuchawkach po instalacji sterownika Audigy

LM 345 27 Paź 2006 22:36 2064 10
REKLAMA
  • #1 3160348
    LM 345
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Witam:

przed chwilą zainstalowałem sterownik do tej dzwiękówki i tu jest mój problem fszystko jest poprawnie zainstalowane komputer wykrywa, a winamp odtwarza muzyke tylko, że nic nie słysze w głośnikach ani w słuchawkach na każdym z wyjść
    pomocy
  • REKLAMA
  • #2 3160383
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Sprawdź w mixerze ustawienia siły głosu.Karta nowa czy używka ? Popraw błędy.
  • #3 3160398
    LM 345
    Poziom 14  
    Sprawdziłem wszystko jest na 100% karta używana
    od kumpla slyszałem jak u niego gra
  • REKLAMA
  • #4 3160480
    tronic1
    Spec od komputerów
    Wtykasz w odpowiednie gniazdo ? Głośniki sprawne ?
    Cudów nie ma.Jak słyszałeś że karta gra to powinna u ciebie też.W setupie głośników jak masz ustawione,2+1 ?
  • REKLAMA
  • #5 3160491
    LM 345
    Poziom 14  
    Mam ustawione na 7.1 i na każdym ustawieniu sprawdzałem
  • REKLAMA
  • #6 3160504
    Maxim555
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Nie działa tylko muzyka w winampie czy w ogóle nie ma dźwięku w windowsie?

Spróbuj zrobić tak:
    W winampie kliknąć Options>Preferences>Plugins>Output>zaznaczyć waveOutouput i Configure. Sprawdź czy w Device zaznaczoną masz swoją karte. Kiedyś miałem podobny problem i to było przyczyną.

Nigdy nie zmieniałem karty w kompie, ale może być tak że system mapuje dźwięk na stara karte dźwiękową. Jak była zintegrowana to wyłącz ją w biosie komputera.

Daj znać czy coś pomogło.
  • #7 3160602
    LM 345
    Poziom 14  
    Sprawdziłem twój pomysł i okazało się że w całym kompie niema głosu ustawienie w winamp nie pomogło

dzieki chociaż za namiastke:)

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

MA ktoś jeszcze jakiś pomysł pomóżcie
  • #8 3161154
    marny
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    a wcześniej uzywałeś karty muzycznej zintegrowanej na płycie głównej bo jeśli tak to może jej nie wyłączyłeś w biosie i dlatego nie ma dźwięku. Nie wiem może pomoże.
  • #9 3161190
    music
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Kiedyś miałem podobny problem z tą kartą. Przyczyna tkwiła w zaznaczonej opcji: Digital Output Only w zaawansowanych opcjach sterownika. Sprawdź.

Pozdrawiam.
  • #10 3162335
    tronic1
    Spec od komputerów
    Wyjmij kartę z komputera,odinstaluj sterowniki i oprogramowanie,Drive Cleaner'em usuń pozostałosci sterowników,włóż kartę i zainstaluj ponownie.Na domyślnych ustawieniach karta powinna działać,Jak nie zadziała to sprawdź kartę w innym komputerze.
  • #11 3164801
    LM 345
    Poziom 14  
    Dzięki
    za pomysly ale to nic nie pomaga przeinstalowałem nawet system
    pozdrawiam chyba ją oddam kumplowi

pozdawiam

Dodano po 5 [minuty]:

A jeszcze jedno czy na tą karte ma wpływ stary komp procek 0.7G pentium 192 ramy

Dodano po 20 [minuty]:

A jeszcze jedno czy na tą karte ma wpływ stary komp procek 0.7G pentium 192 ramy

Podsumowanie tematu

✨ Po instalacji sterownika do karty dźwiękowej Audigy użytkownik nie słyszy dźwięku ani w głośnikach, ani w słuchawkach, mimo że system wykrywa urządzenie i odtwarzacz Winamp odtwarza muzykę. Sprawdzono ustawienia głośności w mikserze, poprawność podłączenia do odpowiednich gniazd oraz konfigurację wyjść dźwiękowych (7.1, 2+1). Sugerowano wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie, zmianę wtyczki wyjściowej w Winampie na waveOut, a także wykluczenie opcji "Digital Output Only" w zaawansowanych ustawieniach sterownika. Próbowano reinstalacji sterowników z użyciem narzędzia Drive Cleaner oraz testowania karty w innym komputerze. Pomimo reinstalacji systemu problem pozostał. Pojawiły się pytania o wpływ starszego sprzętu (procesor Pentium 0.7 GHz, 192 MB RAM) na działanie karty. Ostatecznie rozważane jest zwrócenie karty kumplowi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA