logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3820 - miga dioda, karetka zatrzymuje się, problem z wciąganiem papieru

stefan1908 05 Maj 2008 12:58 3968 4
REKLAMA
  • #1 5105011
    stefan1908
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Witam.Panowie ja mam inny problem.Otóż padła mi tradycyjnie zębatka w stacji serwisowej którą naprawiłem w/g opisu z elektrody ,poskładałem i pojawił się problem,karetka zatrzymała się po lewej stronie.miga kontrolka środkowa,i jeszcze jedno papier wciąga gdzieś do 3/4 arkusza, później z powrotem ale nie do końca i zatrzymuje się a środkowa kontrolka ciągle miga. Drukarkę rozbierałem już kilka razy żeby sprawdzić czy czegoś źle nie poskładałem ale nic nie zauważyłem. Gdzie szukać przyczyny ewentualnie jakieś sugestie co zrobić czy od razu przez okno bo jestem już na granicy wytrzymałości.A tak na marginesie jak by tej nie było można naprawić czy miał ktoś kontakt z drukarką laserową kolorową SAMSUNG CLP300 bo jest ona w przyzwoitej cenie, tylko czy nie ma z nią problemów

Moderowany przez kosmita:

Wydzieliłem post jako nowy temat , gdyż nie miał on związku z tematem, w którym został napisany.

• REKLAMA
  • #2 5108619
    zborek82
    Poziom 19  
    Ocena: 115
    Witam, nie pamiętam jak jest to rozwiązane w tym mogelu ale w większości hp-ków jest sobie jeszcze takie sprzągło papieru i z reguły mieści się tuż obok stacji serwisowej (po prawej jej stronie). Jest to taki wystający "dzyndzelek" o który zaczepia karetka i wtedy drukarka wie kiedy ma puścic kartkę papieru. Jeśli jest ułamany to drukarka sama pobiera odrazu papier i jest blokada. Przyjżyj się dokładnie i zobacz czy Ci przypadkiem się nie ułamał.
  • REKLAMA
  • #3 5109276
    adamskki
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    W tej drukarce nie ma żadnego "dzyndzelka", kolega pomylił z serią 36XX lub nowszą. Zamiast tego mamy własnie owe zębatki które się wyrabiają. Myślę ze cos źle poskładałeś, nie ma innej mozliwości
  • REKLAMA
  • #4 5109312
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    moze podczas wymiany zębatki żle poskładałes sprzęgło i tu jest problem
  • #5 5181341
    mags
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam czasami jest tak ze kola trzeba doszlifować, wąsy przy kolach są zbyt długie i sie blokują. Proponuje abyś rozebrał jeszcze raz stację serwisową i dokładnie sprawdził jak do siebie pasują oba koła.

pozdrawiam
    mags
REKLAMA