logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Bosch WFL 1600, nie można wykręcić filtra od wylewu.

jaru 05 Maj 2008 17:41 17672 3
REKLAMA
  • #1 5108396
    jaru
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam problem z pralką jak w temacie. Po zapoznaniu się z postami zamieszczonymi na tym forum, myslę że przyczyną jest jakis przedmiot
    który blokuje korytko filtra. Problem mój polega na tym że nie mam pojęcia jak dostac się do tego filtra. Czytam na forum że nalezy zdemontowac przednią osłonę pralki. Ale jak to zrobić, które śruby należy odkręcić aby zdjąć przedni panel, po prostu od czego zacząć.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5108542
    ANDYW6
    Poziom 24  
    Ocena: 303
    Zdejmujesz klapkę osłony filtra i masz śrubkę na klucz torx.Wykręcasz ją i przesuwasz cały panel dolny w prawo aż wyjdzie z zaczepów.Ukazują się 2 takie same śrubki pod panelem przednim(drzwiczek),wykręcasz je oraz śrubkę z prawej strony zasobnika(po wyjęciu go ).Wcześniej zdejmij opaskę fartucha i odłącz fartuch od panela przedniego drzwi.Panel obsuwasz w dół i pociągasz do siebie.Uważaj na zamek drzwi przy odchylaniu całego przodu.
  • REKLAMA
  • #3 5109994
    yrmark
    Poziom 20  
    Ocena: 133
    Witam ja bym propnował abyś pokrętłem filtra tak długo kręcił to w prawo to w lewo aż coś co Ci blokuje ustawi się tak że wreście odkręcisz
    pozdrawiam
  • #4 5117612
    jaru
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Serdecznie dziękuję kolegom za zainteresowanie tematem.Pomoc ANDYW6 była nie oceniona, z tym opisem rozbierałem pralkę jakbym to robił codziennie. Przyczyną blokowania filtra dkazały się trzy metalowe druty jakie stosuje się do usztywniania staników.
    Pralka naprawiona. Temat zamykam i jeszcze raż dzięki.
    Pozdrawiam
REKLAMA