Witam serdecznie , z gory przepraszam za brak polskich liter ale nie mam dostepu do komputera z odpowiednim oprogramowaniem. Moje pytanie dotyczy lampy ktora moge wykozystac do naswietlarki UV do wykonywania obwodow drukowanych metoda naswietlania, termotransfer nie jest zbyt dokladny jak wszyscy wiedza i bardziej czasochlonny. W zwiazku z powyzszym znalazlem pewna lampe na ebay-u i chcialbym sie poradzicz czy takowa bedzie odpowiednia do wykozystania w moim urzadzeniu. Czasami sprzedawcy opisuja lampe jako UV a czasami jako UV BLACKLIGHT , czy te lampy sie roznia emitowanym swiatlem ?
Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
a to link do aukcji:
Pozdrawiam
Michal Swic
[Link do aukcji usunięto. Regulamin, punkt 10.11. Mariusz Ch.
Dodano po 3 [godziny] 1 [minuty]:
Witam , chcialem zakomunikowac ze znalazlem informacje ktore mnie satysfakcjonuja wiec mozna uznac temat za zamkniety. Podziele sie nimi przy okazji chociaz juz zapewne bylo to omawiane.
- dlugosc fali wymaganej do aktywacjii powierzchni fotoczulej wykozystywanej do wykonywania obwodow to zakres miedzy 350 a 400 nanometrow.
- zarowka ktora przedstawilem jest typu bluelight emitujaca fale UV-A Long wave czyli wynoszaca od 315 do 400 nanometrow.
Zaroweczka sie wiec nadaje. Pozdrawiam.
Michal Swic.
Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
a to link do aukcji:
Pozdrawiam
Michal Swic
[Link do aukcji usunięto. Regulamin, punkt 10.11. Mariusz Ch.
Dodano po 3 [godziny] 1 [minuty]:
Witam , chcialem zakomunikowac ze znalazlem informacje ktore mnie satysfakcjonuja wiec mozna uznac temat za zamkniety. Podziele sie nimi przy okazji chociaz juz zapewne bylo to omawiane.
- dlugosc fali wymaganej do aktywacjii powierzchni fotoczulej wykozystywanej do wykonywania obwodow to zakres miedzy 350 a 400 nanometrow.
- zarowka ktora przedstawilem jest typu bluelight emitujaca fale UV-A Long wave czyli wynoszaca od 315 do 400 nanometrow.
Zaroweczka sie wiec nadaje. Pozdrawiam.
Michal Swic.