Podłączyłem silnik na krótko według opisu przedstawionego powyżej i silnik ruszył, więc zakładam że silnik jest sprawny. Dodam że pralka ma podobny modół sterujący jak w pralce candy CBL 100. Podczas prania coś w tym module od czasu do czasu pyka ale silnik i tak sie nie obraca. Czytałem gdzieś na forum że mógł spalić się triak w układzie sterującym i dlatego sinik sie nie kręci ale czy to prawda to nie wiem ?
Na początku przypuszczałem że może być spalona grzałka w tej pralce i elektronika przez to blokuje start dlatego wymieniłem ją na nową tyle że orginalnie pralka miala grzałkę o mocy 1950 W a ja wstawiłem grzałkę o mocy 2050 W więc nie wiem czy to może mieć również wpływ że pralka nadal nie kręci bębnem?
Teraz podczas prania pralka pobiera wode , grzeje , i realizuje program pyka coś w tym module podczas tego pranaia, później wypuszcza wode, no i normalnie się wyłącza i odpuszcza blokada drzwi, tylko że w trakcie prania silnik sie nie obraca i nie wiruje bęben.
Ciekaw jestem czy ta pralke mozna wprowadzić w stan serwisoy?
Jeżeli ktoś wie co jeszcze mogło się zepsuć i czy faktycznie to może być ten triak to prosiłbym o porade