logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka automatyczna ARDO LT1000X ciągłe pobieranie wody

dakster 29 Maj 2008 19:55 2358 7
REKLAMA
  • #1 5195097
    dakster
    Poziom 11  
    Witam
    Pralka nieustannie pobiera wodę. Sprawdziłem hydrostat, klika tylko raz, wężyk ciśnieniowy jest udrożniony. Podłączyłem osobny wężyk do hydrostatu i jak dmuchnąłem to włączyła się pompa, a woda dalej się wlewała. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5195197
    Mirek321
    Poziom 23  
    Ocena: 275
    Witam do sprawdzenia elektrozawór sposób jest prosty włącz pralkę na pobór wody niech zacznie nabierać a następnie wyłącz jeśli dalej pobiera wodę to do wymiany powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 5196705
    dakster
    Poziom 11  
    jak włączam pralkę to pobiera wodę, jak wyłączam pralkę to nie pobiera wody. dziwne jest to ze obojętne w którym miejscu przedstawie programatora to pobiera wodę.
  • REKLAMA
  • #4 5196820
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Sprawdź i wyczyść komorę hydrostatu.OK?.Pozdrawiam.
  • #5 5197084
    dakster
    Poziom 11  
    komorę hydrostatu, czyli hydrostat rozebrać ?? jest zanitowany
  • REKLAMA
  • #6 5197174
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    dakster napisał:
    komorę hydrostatu, czyli hydrostat rozebrać ?? jest zanitowany

Nie nie hydrostat z komorą jest połączony wężykiem to tam na dole należy wyczyścić gdzie przychodzi ten wężyk OK?.Pozdrawiam.
  • #7 5197674
    dakster
    Poziom 11  
    Tak jak już wcześniej pisałem, wpiąłem wężyk do hydrostatu i dmuchnąłem w niego. po tej operacji włączyła się pompa, a woda dalej się wlewała.
  • #8 5198174
    Mirek321
    Poziom 23  
    Ocena: 275
    kolego wyjmij ten wężyk całkowici pod wodę i zobaczysz ile tego syfu wyleci wtedy można dopiero powiedzieć że wyczyściłem wężyk od hydrostatu do zbiornika

Podsumowanie tematu

✨ Pralka automatyczna ARDO LT1000X ma problem z ciągłym pobieraniem wody. Hydrostat działa poprawnie, wężyk ciśnieniowy jest drożny, a dmuchnięcie w wężyk powoduje załączenie pompy, jednak woda nadal się wlewa. Podejrzewa się uszkodzony elektrozawór – jeśli pralka po wyłączeniu nadal pobiera wodę, elektrozawór wymaga wymiany. Zalecane jest także dokładne wyczyszczenie komory hydrostatu, a zwłaszcza wężyka łączącego hydrostat ze zbiornikiem, który może być zatkany zanieczyszczeniami. Wężyk należy całkowicie wyjąć i przepłukać pod wodą, aby usunąć nagromadzony brud, co może rozwiązać problem nieprawidłowego działania hydrostatu i ciągłego napełniania wodą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA