logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B4 1994r. 1.8 GAZ/Benzyna - nie odpala, możliwy problem z wtryskiem?

Konrad_007 29 Maj 2008 22:41 2869 6
REKLAMA
  • #1 5195859
    Konrad_007
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam powazny problem z moim passatem ; pare dni temu nie mogłem odpalic samochodu z gazu z rana; ledwo odpalił z benzyny; pozniej w ciagu dnia jak paliłem go z gazu to łapal dopiero za drugim trzecim razem; nastepnego dnia jak wracałem do domu zajechałem do sklepu zgasiłem go i juz nie odpaliłem; nie chce odpalic ani z gazu ani z benzyny; podczas krecenia rozrusznika kontroli wszystkie dobrze swieca wiec stacyjka raczej odpada... znajomy powiedział ze to moze byc wina wtrysku ale jak to sprawdzic ???
  • REKLAMA
  • #2 5195879
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4433
    iskra jest?
  • REKLAMA
  • #3 5195902
    Konrad_007
    Poziom 10  
    tak iskra jest

Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:

Więc ma ktos jakies pomysły co mogło się stac ??? bede wdzieczny za odp ...
  • REKLAMA
  • #4 5196247
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4433
    to pytanie świece mokre?
    skupiamy się na paliwie. impulsy na wtrysk są?
    filtr paliwa czysty? a, zapomniałbym, katalizator i filtr powietrza do sprawdzenia.

Dodano po 2 [minuty]:

ja bym się bardzo DOKŁADNIE iskrze przygladał, bo jak nie na gazie, nie na paliwie, to albo powietrza brak albo iskry albo wydech zabity. Cuda Panie to nie tutaj.
  • REKLAMA
  • #5 5198635
    Konrad_007
    Poziom 10  
    po dogłębnym sprawdzeniu doszedłem do wniosku ze nie dochodzi prąd do wtrysku ... co moze byc tego przyczyną ?
  • #6 5198902
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam.Nie napisałeś czy to monomotronic czy digifant.Jeżeli to drugie to do sprawdzenia przekaznik wtrysku oznaczony 30 lub emulator wtrysków od gazu.Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
VW Passat B4 z 1994 roku z silnikiem 1.8 z instalacją gazową i benzynową ma problem z odpalaniem. Samochód nie odpala ani na gazie, ani na benzynie, mimo że iskra jest obecna, a kontrolki podczas kręcenia rozrusznikiem świecą prawidłowo. Podejrzenie padło na brak prądu do wtrysku paliwa. Wskazano na konieczność sprawdzenia impulsów na wtryskiwaczach, stanu filtra paliwa, katalizatora oraz filtra powietrza. Zwrócono uwagę na możliwe problemy z przekaźnikiem wtrysku lub emulatorem wtrysków gazowych, szczególnie w przypadku systemu Digifant, jednak w silniku 1.8 zastosowano raczej system Monomotronic. Problem może wynikać z braku zasilania wtrysku lub uszkodzenia elementów sterujących wtryskiem paliwa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA