logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Datcom 2200 - brak sygnału po wgraniu oprogramowania Main_03_40.dsp

darrrrek 05 Cze 2008 12:37 1915 4
REKLAMA
  • #1 5215658
    darrrrek
    Poziom 22  
    Ocena: 98
    Witam !

Dostalem dekoder Datcom 2200 ktory przerobilem wedlug opisu na stronie:
    http://laki.dvhk.pl/faq/tomy/2200/2200.html

Wszystko poszło bez problemu. Nastepnie poprzez kabelek COM'a wgralem mu soft:

"Do naszego "nowego" tunera wgrywamy teraz poprzez kabelek RS
    typu "null modem" najnowsze oprogramowanie "Main_03_40.dsp" oraz nowy patch na SECA2 /NAGRA/itp. o nazwie "3.40.dsp" i listę kanałów taką jak do SKYMAX'a np. tą moją listę z aktualnymi kluczami"

Dekoder podpiolem do anteny skierowanej na Astre (inny dekoder odbiera na niej programy), dalem wyszukiwanie automatyczne kanałów ale nic nie moge znalesc ?? nawet zadnego niekodowanego programu. Siła sygnalu nie przekracza 10%.

Z tego co znalazlem to jest juz wersja Volgi 3.73S ale aby ją zainstalowac trzeba w moim przypadku miec Volge 3.45S:

"1. Jesli twa Volga jest wieksza lub rowna wersji 3.45S wgraj samego patcha
    2. jesli masz starsza niz 3.45S to postepowac zgodnie z zaleceniami z wersji patcha 3.45S"

Problem w tym ze nigdzie nie moge znalesc wersji 3.45 ????

Bede wdzieczny za pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5217915
    darrrrek
    Poziom 22  
    dziekuje za pomc :) soft wgrany :) ale nastepny problem jaki sie pojawil to na kazdym kanale wyskakuje napis "brak sygnalu", antene mam skierowaną na hotbird'a na innym tunerze dziala. Wgralem liste kanałów nie wiem co jest nie tak ??
  • REKLAMA
  • #4 5217924
    Marek-B
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Zobacz w ustawieniach anteny , jakie masz porty LNB . pewnie tu tkwi błąd. Jesli masz LNB 1 --Astrę , a LNB 2 Hotbird ....to zmień na odwrót.
  • #5 5217981
    darrrrek
    Poziom 22  
    nie mam pojecia gdzie w Datcomie zmienic porty LNB :(...szukam google w akcji.

Dodano po 7 [minuty]:

dodam ze mam tylko jedno gniazdo antenowe...

Dodano po 13 [minuty]:

dobra znalazlem, Ustawione wejscie LNB bylo = 2 i tutaj pasek %towy skacze pomiedzy 22-44% kiedy zmienie na LNB = 1 to pasek spada do 6-7% czyli powinno byc na LNB 2 tak jak wczesniej ?? Programu jak nie bylo tak nie ma... :(
REKLAMA