logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Datcom 2200 zwarcie LNB1, spotkał się ktoś z tym?

kawel 05 Cze 2007 20:58 2293 2
REKLAMA
  • #1 3956949
    kawel

Poziom 11  
    Witam
    Moja babcia swego czasu uległa magii TVtrwam
    Odbiornik pochodził trochę i po pewnym czasie pokazuje sie następujący komunikat UWAGA zwarcie LNB 1 Proszę wyłączyć odbiornik
    Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że po włączaniu do prądu uruchamia są na pierwszym zaprogramowanym kanale - TVtrwam
    Można jeszcze zmienić na drugi kanał gdzie jest Radio Maryja i też działa
    Jednak przy przełączeniu na 3 (TV Niepokalanów jak dobrze pamiętam) na 50% przypadków pojawia się powyższy komunikat a jeśli się nie pojawi to na 100% przy następnym programie dekoder sie wysypuje.

Czyżby ojciec dyrektor zabronił wiernym telewidzom i radiosłuchaczom oddalać sie od niego dalej niż 2 kanały

Spotkał sie ktoś z takim błędem
    Dodam że odbiornik jest standardowo na układzie TI
    Konto firmowe:
    KELECTRONICS
    Wroclawska 43, Kraków, 30-006 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.kelectronics.pl
  • REKLAMA
  • #2 3957449
    MixeRaV
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Witam
    Spotkałem się z podobnym objawem i tam pomogło wyłączenie DiSEqC
    i/lub przedmuchanie dekodera i wejscia antenowego LNB
    Jesli to jest model 2200F-S to zamień wejscie LNB A z LNB B
  • #3 4390674
    kawel

Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedź
    Trochę mi zajęło z tym Datcomem ale w końcu się udało
    Próbowałem Twoich porad ale niestety nie dało rady. Odbiornik się zawieszał najczęściej już po starcie i nie się nie dało zrobić
    Jedna rzecz pomogła - zmiana softu zgodnie z opisem na www.datcom2200.prv.pl Aktualnie odbiornik działa
    Konto firmowe:
    KELECTRONICS
    Wroclawska 43, Kraków, 30-006 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.kelectronics.pl
REKLAMA