logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera JVC Gr-DVXe - migotanie obrazu po kilku minutach działania

DawiDD 05 Cze 2008 16:13 1497 4
REKLAMA
  • #1 5216252
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 335
    Witam
    Jakiś rok temu kamera JVC Gr-DVXe przestała działać prawidłowo, obraz zaczął migotać, w obiektywie przysłona zamykała sie i otwierała i tak przeleżała do dziś. Dzis ja włączyłem i działała prawidłowo, ale po paru minutach znów wróciła usterka. Gdy ja włączam przez chwile działa ok, ale po jakimś czasie sie sypie, nieraz po skierowaniu obiektywu w ciemne miejsce albo bardzo jasne powoduje wystąpienie usterki. Odtwarza prawidłowo. Myślę ze to kwestia kondensatorów w przetwornicy w kamerze ale pewny nie jestem - może ktoś miał już do czynienia z podobnym problemem
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5216576
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    A przypadkiem nie masz uszkodzonego przetwornika CCD.
  • REKLAMA
  • #3 5217889
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 335
    tego nie wiem, jak to sprawdzic? Tak mi sie wydaje ze gdyby byl uszkodzony CCD to kamera caly czas by zle dziala a sa momenty ze dziala poprawnie
  • REKLAMA
  • #4 5222120
    AMPI
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Witam.
    Informację na temat uszkodzonych przetworników i modeli kamer w których może wystąpić uszkodzenie przetwornika jest tutaj : http://www.jvc.pl/knowledge-list.php?id=4 .
    Ty nie podałeś pełnego modelu kamery. Osobiście sprawdziłbym połączenie OP block z PCB. Zazwyczaj są to dwie Tasiemki czasem jedna z nich lubi pękać.
    Pozdrawiam.
  • #5 5223598
    marekn1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    GR-DVXe jest prawidlowym modelem.W tych kamerkach uszkadzal sie flex od bloku optycznego co powodowalo wlasnie taka usterke.Do wymiany Iris unit assy jednak ceny nie znam i nie wiem czy jeszcze ta czesc jest dostepna poniewaz sprzet jest juz wiekowy.
REKLAMA