logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć obrotomierz 4-takt do Trabanta 2-takt? Schematy i Black Box

Jakubek123 30 Sty 2004 22:06 5715 5
  • #1 495926
    Jakubek123
    Poziom 20  
    Ocena: 57
    Witam!
    Mam problem,chciałbym podłączyć do mego Traba obrotomierz( trabant 2-takt , obrotomierz - 4-takt) i mam schematy od pewnego trabantowca i niewiem czy one są na 100% dobre . Widziałem niemieckim sklepie on-line specjalną przystawke (Black Box) którą należy podłączyć przed obrotomierzem,czy wie ktoś jak takie coś jest zbudowane??????????
    Załączniki:
    • Jak podłączyć obrotomierz 4-takt do Trabanta 2-takt? Schematy i Black Box obrotka.jpg (19.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć obrotomierz 4-takt do Trabanta 2-takt? Schematy i Black Box obrotomierz.jpg (12.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 496982
    Darko77
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Jeśli chodzi o schematy to raczej ten drugi, diody lepiej separują sygnał pomiędzy cewkami no i szansa przebicia mniejsza, musisz jednak pamiętać że na cewce pojawiają się spore piki napięcia, także diody daj na jak najwyższe napięcie. Ja osobiście bym zrobił inaczej, albo bym zastosował obrotomierz od dwucylindrowego czterotaktowca albo przeskalował taki od czterocylindowego czterotakta (zwykle wystarzcy zmienić elementy w obwodzie całkującym czyli RC) i podłączył go pod jedną cewkę zapłonową

Powodzenia
  • #3 497011
    Jakubek123
    Poziom 20  
    Ocena: 57
    Mam obrotomierz od Poloneza , diody zdadzą egzamin????
  • #4 497287
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    Jakubek jak ty chcesz podwoic sygnal na obrotomierz bo te dwa schematy tylko wzmacniaja iskre a nie podwajaja go pononez ma cztery impulsy na obrot a ty ze schematow wglada ze beda tylko dwa
  • #5 497313
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 515756
    vetrieska
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam obrotomierz i nie wiem jak go podlaczyc do dwusuwa niestety :(. Moze mi ktos pomoc? Wysle na maila zdjecia jak to wyglada (dosc dokladne). Obrotomierz jest polski, widzialem go w kaszlaku i ktos mi powiedzial ze z tylu jest przestawiana zworka na 2 lub 4 cylindry. Sa 4 czarne przewody i w ogole nie wiem co z tym zrobic zeby go nie popsuc. Z gory dzieki za odpowiedz.
REKLAMA