coś przysłaba ta pompka zwykle w pralkach zwłaszcza polskich mają po 90W
, żeby taką pompkę podłączyć wystarczy podłączyć ją do sieci. Testowałem pompki pralkowe i trzeba wiedzieć kilka rzeczy:
-taka pompka nie zassie sama wody tylko musi być przynajmniej trochę zanurzona w wodzie wtedy załapie
-poziom na który będzie pompować to 1 do 2m max więcej nie bo daje słabe ciśnienie ale za to jest wydajna, im wyżej chcesz pompować tym wydajność spadnie
-uzwojenia silnika w takiej pompce zwykle nie są niczym zabezpieczone i łatwo o porażenie podczas różnych eksperymentów
-twoja pompka jest strasznie słaba, jak wyżej pisałem w większości pralek pompki maja ok 90w i pompują ok 50-60l/min czyli 2-3m3 na godzinę, napędza je zwykły silnik indukcyjny a w niektórych rozwiązaniach wirnik jest magnesem.
Zanim rozpoczołem eksperymenty z takim urządzonkiem zalałem uzwojenia tworzywem tak aby woda się nie dostała, lepiej kup specjalną pompę do brudnej wody tak będzie lepiej, inaczej się na kombinujesz a efekty będą marne i jeszcze prąd cię popieści.
Post był raportowany.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]
Poprawiłem co mogłem, mam uciążliwą klawiaturę dlatego wychodzi tyle byków,sorki (ps. nie polecam laptopów Acera).