Nie wiem co tu ma do tego zasilacz ale mam dokładniej miałem na poprzednim kompie dokładnie taki sam problem ,myszka jest optyczna i takie numery zaczęły się dziać po jakimś czasie ,teraz mam nowego kompa i tą samą myszkę i co ciekawe na razie takie zachowanie nie występuje
myszka dzialala bardzo dobrze dopoki nie zrobilem przeprowadzki, moze podczas pakowania mogla gdzie udarzyc?? czy jes mozliwosc zeby czujnik sie poluzowal, uszkodzil itp.??
Możesz rozkręcić i zobaczyć, jest to na tyle nieskomplikowane urządzenie że dasz radę, ponadto jest najlepiej mieć jednolite tło na taką myszkę, możliwe też że ją czyściłeś detergentem i będzie świrować przez jakiś czas. Prościej zrobić to niż od razu kombinować z zasilaczem.
u mnie tez sie tak dzieje przez nierówna powierzchnie stołu z tego co slyszalem to mysz optyczna moze "nie widziec" pewnych kolorow na podkladce ale nie wiem ile w tym jest prawdy
Miałem podobny przypadek. Kursor uciekał sam w lewy górny róg ekranu i otwierało się menu, jak po naciśnięciu prawego przycisku myszy, nawet jak wogóle nie ruszałem myszką. Przyczyną był jakiś wirus/robak.
Jeszcze miałem kiedyś problemy z kursorem po podłączeniu modemu iPlusa do USB. Po podpięciu go do innego gniazda, problemy z kursorem zniknęły. Może w tym przypadku, też coś innego podłączonego do usb "gryzie" się z myszką?
Mam myszkę logitecha i mam dokładnie ten sam problem. Kursor ucieka w lewy górny róg ekranu. Bez względu na rodzaj podłoża, na jakim się znajduje. A stało się jej tak po dość bolesnym upadku na twardą podłogę...
Ale teraz przynajmniej nie muszę szukać kursora po całym ekranie, bo wiem, gdzie "leżakuje"
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Problem z kursorem laserowej myszy Logitech polega na samoczynnym przesuwaniu się kursora w róg ekranu. Możliwe przyczyny to nierówna lub niejednolita podkładka pod mysz, zabrudzenia sensora lub podkładki, uszkodzenie mechaniczne spowodowane upadkiem lub luzowanie się elementów wewnętrznych myszy podczas transportu. Inne sugestie obejmują zakłócenia elektromagnetyczne od zasilacza lub konflikt z innymi urządzeniami USB, jednak te są mniej prawdopodobne. Wskazane jest czyszczenie myszy i podkładki, sprawdzenie powierzchni podkładki (najlepiej jednolitej), a także ewentualne rozkręcenie myszy w celu kontroli i naprawy czujnika. W jednym przypadku problem ustąpił po zmianie komputera, co może wskazywać na wpływ środowiska pracy urządzenia. Problem nie dotyczy myszy bezprzewodowej, gdyż omawiana mysz jest przewodowa z kablem USB.