logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz kursor ucieka w lewy dolny róg ekranu, nie reaguje na ruch

BuDyNlan 17 Maj 2011 21:36 17758 11
REKLAMA
  • #1 9517406
    BuDyNlan
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    mam problem z myszką a mianowicie myszka ucieka w dolny lewy róg ekranu, jedyne co w tedy można zrobić to klikać, po odpięciu myszy i wpięciu z powrotem mysz działa normalnie aż do następnego razu. problem w tym że każda mysz na USB tak reaguje. a gdy zastosowałem przejściówkę z USB na PS/2 to pomogło na jakiś czas i znów zaczęło się od nowa z tym że nieraz to powodowało również brak obrazu.
    najgorsze jest to że jest to nieregularne tzn nieraz w ciągu 5 minut zrobi tak 6 razy a nieraz w ciągu 12h ani razu!!
    myszy te na innych komputerach w domu i firmie działają normalnie!!
    system to Win7.
    NIE POMOGŁO:
    -re-instal systemu
    -ustawienia myszy
    -wyłączenie opcji oszczędzania energia (zarządzanie energią)
    -zmiana podkładki (wiele testowałem)
    -komp podobno czysty od syfu itp
    -inny kontroler USB (na port PCI)
    -nowy bios
    -bateria do biosu nowa
    -ustawiania biosu domyślne jak i modyfikowane prze ze mnie
    -wyciągniecie wszystkiego z obudowy (żeby wyeliminować jakieś zwarcia pomiędzy płytą gł. a obudową)
    - wyczyszczenie całego kompa z kurzu

dodam iż jak gram to raczej nie występuje, najczęściej występuje gdy mysz nie jest w ruchu (10s, 1min nie ma na to reguły) i gdy ją chce wprowadzić w ruch (nie ważne w którą stronę) to zawsze ucieka w to samo miejsce!!
    Ma ktoś jakiś pomysł?? rozwiązanie?? bo już mi ręce opadają.
    Mam masę pracy na kompie a to strasznie przeszkadza i denerwuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9517515
    BuDyNlan
    Poziom 10  
    niezależnie czy to mysz nowa czy stara firmy "no name" czy firmówka, optyczna czy laser to tak się dzieje.
  • REKLAMA
  • #4 9518788
    pitermxa
    Poziom 18  
    Ocena: 15
    Spróbuj może poszukać jakieś sterowniki do tej myszy i je zainstalować.
    Może to pomoże.
  • REKLAMA
  • #5 9519183
    BuDyNlan
    Poziom 10  
    to nic nie pomaga
  • #7 9522429
    BuDyNlan
    Poziom 10  
    podkładka coolmaster (dwustronna matowa i śliska) blat od biurka, biała kartka i cała masa innych podkładek rożnego rodzaju i każda myszka zachowuje się tak samo, niezależnie od powierzchni!!
  • #8 9522547
    Phantom_Lord
    Poziom 11  
    z tego co powiedziałeś a jak widzę to zrobiłeś już wszystko, to przychodzi mi do głowy tylko to ze masz uszkodzona płytę główną, ale nie wiem w jaki sposób... kontrolery wydaja się sprawne, szczególnie ze podłączałeś inne, wiec zostaje tylko płyta, jak jest na gwarancji to ja oddaj.
  • #9 9522609
    BuDyNlan
    Poziom 10  
    kupiłem już nową bo ta już po gwarancji jest:( jak przyjdzie to zobaczymy mam nadzieje ze ten problem się rozwiąże w końcu.
  • #10 9558559
    pitermxa
    Poziom 18  
    Ocena: 15
    Problem zrozwiązany? Nowa myszka sprawuje się dobrze?
  • #11 9560226
    BuDyNlan
    Poziom 10  
    nie mam nowej myszki;) stara jest dobra ale co rozwiązało problem to nie wiem:P bo jak przeczyściłem sensor nadal tak się działo, jak jeszcze raz sprawdziłem kompa na syf nie pomogło a tu nagle.... przestało, naprawdę nie wiem dla czego.
  • #12 18478725
    robert1808
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    Dziś u mnie też się tak zaczęło dziać z myszką optyczną, którą mam już kilka lat. Komputer Dell Latitude E6420, Windows 7 Pro. Po wyjęciu z usb modułu komunikacyjnego myszy optycznej problem zniknął. Po ponownym włożeniu tego modułu kursor znowu spada do lewego dolnego rogu.
    Problem został rozwiązany po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii zasilającej myszkę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z myszką, która nieustannie przemieszcza kursor do lewego dolnego rogu ekranu. Problem występuje niezależnie od używanej myszki (nowej, starej, optycznej, laserowej) oraz po zastosowaniu różnych podkładek. Użytkownik próbował wielu rozwiązań, w tym reinstalacji systemu Windows 7, zmiany ustawień myszy, wyłączenia opcji oszczędzania energii, a także podłączenia innego kontrolera USB i aktualizacji BIOS-u, jednak problem nie ustąpił. Po wymianie płyty głównej użytkownik zauważył poprawę, ale nie jest pewien, co dokładnie rozwiązało problem. Inny użytkownik z podobnym problemem z myszką optyczną Dell Latitude E6420 zauważył, że wyjęcie i ponowne włożenie modułu komunikacyjnego myszy rozwiązało jego problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA