Witam
mam problem z myszką a mianowicie myszka ucieka w dolny lewy róg ekranu, jedyne co w tedy można zrobić to klikać, po odpięciu myszy i wpięciu z powrotem mysz działa normalnie aż do następnego razu. problem w tym że każda mysz na USB tak reaguje. a gdy zastosowałem przejściówkę z USB na PS/2 to pomogło na jakiś czas i znów zaczęło się od nowa z tym że nieraz to powodowało również brak obrazu.
najgorsze jest to że jest to nieregularne tzn nieraz w ciągu 5 minut zrobi tak 6 razy a nieraz w ciągu 12h ani razu!!
myszy te na innych komputerach w domu i firmie działają normalnie!!
system to Win7.
NIE POMOGŁO:
-re-instal systemu
-ustawienia myszy
-wyłączenie opcji oszczędzania energia (zarządzanie energią)
-zmiana podkładki (wiele testowałem)
-komp podobno czysty od syfu itp
-inny kontroler USB (na port PCI)
-nowy bios
-bateria do biosu nowa
-ustawiania biosu domyślne jak i modyfikowane prze ze mnie
-wyciągniecie wszystkiego z obudowy (żeby wyeliminować jakieś zwarcia pomiędzy płytą gł. a obudową)
- wyczyszczenie całego kompa z kurzu
dodam iż jak gram to raczej nie występuje, najczęściej występuje gdy mysz nie jest w ruchu (10s, 1min nie ma na to reguły) i gdy ją chce wprowadzić w ruch (nie ważne w którą stronę) to zawsze ucieka w to samo miejsce!!
Ma ktoś jakiś pomysł?? rozwiązanie?? bo już mi ręce opadają.
Mam masę pracy na kompie a to strasznie przeszkadza i denerwuje.
mam problem z myszką a mianowicie myszka ucieka w dolny lewy róg ekranu, jedyne co w tedy można zrobić to klikać, po odpięciu myszy i wpięciu z powrotem mysz działa normalnie aż do następnego razu. problem w tym że każda mysz na USB tak reaguje. a gdy zastosowałem przejściówkę z USB na PS/2 to pomogło na jakiś czas i znów zaczęło się od nowa z tym że nieraz to powodowało również brak obrazu.
najgorsze jest to że jest to nieregularne tzn nieraz w ciągu 5 minut zrobi tak 6 razy a nieraz w ciągu 12h ani razu!!
myszy te na innych komputerach w domu i firmie działają normalnie!!
system to Win7.
NIE POMOGŁO:
-re-instal systemu
-ustawienia myszy
-wyłączenie opcji oszczędzania energia (zarządzanie energią)
-zmiana podkładki (wiele testowałem)
-komp podobno czysty od syfu itp
-inny kontroler USB (na port PCI)
-nowy bios
-bateria do biosu nowa
-ustawiania biosu domyślne jak i modyfikowane prze ze mnie
-wyciągniecie wszystkiego z obudowy (żeby wyeliminować jakieś zwarcia pomiędzy płytą gł. a obudową)
- wyczyszczenie całego kompa z kurzu
dodam iż jak gram to raczej nie występuje, najczęściej występuje gdy mysz nie jest w ruchu (10s, 1min nie ma na to reguły) i gdy ją chce wprowadzić w ruch (nie ważne w którą stronę) to zawsze ucieka w to samo miejsce!!
Ma ktoś jakiś pomysł?? rozwiązanie?? bo już mi ręce opadają.
Mam masę pracy na kompie a to strasznie przeszkadza i denerwuje.