logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

xerox 5815 nie kopiuje, brak kodów błędów, po czyszczeniu

centorek 29 Cze 2008 18:58 1493 5
REKLAMA
  • #1 5297387
    centorek
    Poziom 2  
    Po czyszczeniu kserokopiarki i naprawie podajnika bocznego kserokopiarka przestała mi kserowac, tak jakgdyby bęben nie przyciągał proszku i nie nanosił go na papier podczas pracy. Najciekawsze jest to że ksero nie sygnalizuje żadnej awarii brak kodów błędu pracy, czy może ktoś wie co mogłem zepsuć ???:cry:
  • REKLAMA
  • #2 5297765
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Najprawdopodobniej, nie została zatrzaśnięta dżwignia przybliżaąca zespół wywołujący do bębna. Taka zielona po prawej stronie.
    Ewentualnie któraś elektroda.
    Pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #3 5349693
    centorek
    Poziom 2  
    Dzieki za pomoc, nie byla to zielona dzwignia, ale czarna przy pojemniku na tooner, faktycznie byla nie zablokowana . kserować kseruje, tylko co którąś kartke nie chce zaciągnąc z podajnika ale to już chyba nie duży problem. Pozdrawiam Tomek
  • REKLAMA
  • #4 5351714
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Wyczyść gumki półksiężycy pobierających, można też lekko rozciągnąć sprężyny podnoszące papier w kasecie.
    Pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #5 5352594
    drebin
    Poziom 28  
    Ocena: 75
    Właśnie problem z tym pobieraniem papieru, bo te półksiężyce trzeba wymieniać ponieważ to stara maszyna i pewnie już guma stwardniała, nie wspominając o tragicznym podajniku ręcznym
  • #6 5368408
    centorek
    Poziom 2  
    dzieki na pewno to zrobię teraz jestem trochę zajęty pracą ale w wolniejszej chwili po sezonie urlopowym wyczyszcze tak jak mowiles i dam znac jakie efekty pozdrawiam jak bys cvzegos potrzebowal odnosnie samochodow to sluze porada ze skody seata no i jeszcze toyoty.pozdrawiam
REKLAMA