logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gadu-Gadu 7.7 na Windows XP SP2 - jak ustawić plik odpowiedzialny za opisy?

entermen 26 Lip 2008 16:56 1952 6
REKLAMA
  • #1 5380412
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 133
    Witam.
    Problem jest następujący.
    GG nie trzyma mi opisu podczas niedostępnego.
    Wersja gg to 7.7 , a system to win xp z sp2.
    W 7.6 jest oki, ale tu cos jest nie tak.
    Zuważyłem , że u niektórych identyczna czyli 7.7 prawidłowo wyświetla opisy, jesli p użytkownik łączy się poprzez neostradę.
    Zrobiłem kiedys tak, że miałem 7.7 zainstalowałem 7.6 i było oki.
    Teraz moje pytanie jest następujące.

Czy ktoś się nie orientuje, kóry plik w gg odpowiada za opisy i czy można tam to jakoś ustawić?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 5380746
    polonez15
    Poziom 33  
    Ocena: 897
    Norma.. Mam to samo. Jakiś błąd sie wbił.
  • REKLAMA
  • #3 5380893
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 840
    To zainstaluj wersję 7.6 i będzie po problemie, nie rozumiem po co robić z igły widły.
  • REKLAMA
  • #4 5380934
    ŁukiSzczecin
    Poziom 26  
    Ocena: 60
    No panowie z tym różnie bywa, na przykład u mnie jest tak Klik
    Zaznaczone kolorem czerwonym - Gorzej mi się podłącza do serwera, za to moje opisy widoczne są gdy wyjdę na niedostępny z opisem. Na niebiesko tam łączy się o wiele lepiej, niestety opisów moich po wyjściu na niedostępny nie widać. Nie u każdego tak jest, testowałem również u kolegi i u niego efekty już są inne. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 5381916
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 133
    Kolego wariato nowsze wersję instaluję się wtym samym celu co sterowiki nowe, wtym samu celu, co aktualizacja biosu.
    Usuwa się błedy poprzednich wersji i wnosi nowszą funkcjonalność.
    Z gadu gadu bywało róznie.
    Moim zdaniem ważne sa dwie rzeczy jeśli chodzi o gg w tym wypadku.
    Sposób podłączenia do internetu i firewall.
    Zauważyłem, że ludzie którzy mają neostradę rzadziej mają ten problem z werjsa 7.7.
  • #7 5387562
    Alana
    Poziom 37  
    Ocena: 245
    No a ja mam inna zagwozdke - nie idzie na zadnym z moich nr GG ustawic danych w katalogu publicznym tak zeby wyswietlaly sie one innym uzytkownikom ale... jak w opcjach gadu wchodze do "katalog publiczny" to dane sa i to takie jak pownny byc i nie jest to zapisane w konfigu programu poniewaz zmiana zrobiona w gg 7.7 jest widoczna w ustawieniach pluginu gg mirandy IM

Ktos ma jakis pomysl?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z programem Gadu-Gadu w wersji 7.7 na systemie Windows XP SP2, polegający na tym, że opis statusu "niedostępny" nie jest zapamiętywany i wyświetlany poprawnie, co w wersji 7.6 działa bez zarzutu. W dyskusji wskazano, że problem może być związany ze sposobem łączenia się z internetem (np. Neostrada) oraz ustawieniami zapory sieciowej (firewall). Niektórzy użytkownicy zauważyli różnice w zachowaniu programu w zależności od konfiguracji sieci i wersji GG. Pojawiła się sugestia, aby wrócić do wersji 7.6 lub zaktualizować program do nowszej wersji. Pytanie o konkretny plik odpowiedzialny za opisy w GG 7.7 pozostaje bez jednoznacznej odpowiedzi. Dodatkowo poruszono problem z ustawieniami katalogu publicznego w GG 7.7, które nie są poprawnie zapisywane i widoczne w konfiguracji pluginu GG dla Mirandy IM.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA