logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do edycji tekstów w plikach MIDI dla Yamaha?

Świr 09 Paź 2002 14:18 3036 8
REKLAMA
  • #1 53180
    Świr
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Skąd mogę skroić jakiś program w któym bym mógł pisać teksty do plików MIDI tak aby odgrywająca je Yamaha mogła je wyświetlać???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 53215
    Kuba_eM
    Poziom 24  
    Ocena: 77
    Anvil Studio - fajny programik, czasem się nim bawię. Troszkę, czasem potrafi "dziwnie" działać pod XP, ale może to tylko u mnie :wink:. Do prostej obróbki pliczków midi, lub zabawy z keyboardem - w sam raz.
  • REKLAMA
  • #4 53278
    TOMI
    Serwisant RTV
    Ocena: 261
    Najlepiej się pisze w Cakewalk, ale w zasadzie można w każdym który ma możliwość tworzenia kontrola TXT, np. w Cubase.
  • REKLAMA
  • #5 53365
    grzechhh
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Looknijcie sobie ten programik można się trochę pośmiać :)
  • #6 53819
    Świr
    Poziom 34  
    Ok!!!
    Ściągnę ten Anvil Studio, chociaż 3MB jak na modem to trochę jest, ale mam nadzieję, że się opłaca!!!
  • #7 54087
    Kuba_eM
    Poziom 24  
    Ocena: 77
    Zawsze można zobaczyć, satyswakcja niegwarantowana :lol:. A może się przyda?
  • #8 54198
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    :arrow: Świr
    Mam ponad 690 plików midi z txt jak jesteś zainteresowany to daj znać.
  • #9 54329
    Świr
    Poziom 34  
    Hehhe...
    Ściągnąłem Anvila i...
    Aplikacja nie jest zgodna z win32 :evil:
    Dostałem nerwa.
    :arrow: Krzysi0
    No jasne że jestem zainteresowany :!:

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu do edycji tekstów w plikach MIDI, które mogłyby być wyświetlane przez instrumenty Yamaha. Wskazano kilka aplikacji umożliwiających dodawanie i edycję kontrolerów tekstowych (kontrola TXT) w plikach MIDI, m.in. Cakewalk oraz Cubase, które oferują zaawansowane możliwości tworzenia i modyfikacji tekstów w MIDI. Jako prostsze narzędzie polecono Anvil Studio, choć pojawiły się problemy z kompatybilnością tej aplikacji z systemem Windows 32-bit. Dodatkowo zasugerowano stronę karaoke.prv.pl z narzędziem MAKER do edycji tekstów w MIDI. Jeden z uczestników dyskusji posiada dużą kolekcję plików MIDI z tekstami i zaoferował ich udostępnienie. Podsumowując, do edycji tekstów w plikach MIDI kompatybilnych z Yamaha rekomendowane są programy Cakewalk, Cubase oraz Anvil Studio (z zastrzeżeniami dotyczącymi kompatybilności).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA