Nie znam sie na swietach, a profesora mniemanologii stosowanej prawie juz nie pamietam, ale zdaje sie ze Kolega dosc dobrze go pamieta i dla tego wlasnie wysnowa bledny wniosek. Blad wnioskowania szanownego Kolegi polega na tym, ze jesli ktos poleca pewne rozwiazanie, to nie znaczy ze da sie za nie zabic. Wolnosc slowa zas, polega na tym, ze nawet jesli ktos nie ma racji, ma prawo wypowiedziec swoj poglad. W przypadku, zas programowania nie ma pogladow slusznych i nieslusznych. Wszystko jest dobre co prowadzi do celu i sprawia przyjemnosc. Nie uwazam by Basic byl gorszy tylko dlatego, ze sam wole C, jednak faktem jest, ze C oferuje duzo wiecej kontroli nad sprzetem i procesem niz Basic, i to jest powod dla ktorego do szybkich robotek preferuje wlasnie C. Gdy mam czas i moge pomarudzic wole asembler, bo jest najefektywniejszy i daje 100% kontroli. Poza tym wszystkim, wydaje mi sie ze tu, na forum Doradzamy a nie zmuszamy nikogo do takich czy innych wyborow. Kazdy ma swoj wlasny rozum i wybierze to co Jemu pasuje, kierujac sie wszystkimi wypowiedziami na zadany temat. Dziwi mnie zatem tak alergiczny ton wypowiedzi szanownego przedpiscy.