logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po skasowniu "prefetch" komputer nie startuje

pipinet 01 Sie 2008 16:50 1235 2
REKLAMA
  • #1 5398964
    pipinet

Poziom 18  
    Ocena: 14
    Witam!
    Raz na jakiś czas usuwałem pliki z folderu prefetch i wszystko było w porządku.
    Jakiś czas temu skasowałem te pliki i przy ponownym uruchomieniu następowało ładowanie systemy i restart.
    Przywróciłem pliki pf. w trybie awaryjnym i jest ok, ale dalej nie mogę usunąć zawartości folderu.
    Proszę o doinformowanie mnie do może być przyczyną, ponieważ mnie już brakło pomysłów.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Konto firmowe:
    Aktywny Ozon
    Usługi świadczone u klienta, Kraków, 30-233 | Strona WWW: https://www.aktywnyozon.pl
  • REKLAMA
  • #2 5399407
    Alana
    Poziom 37  
    Ocena: 245
    Uszkodzil sie jakis plik niezbedny do startu systemu ale jego obraz siedzi w prefetch co umozliwia start komputera.
    Problem ma szanse rozwiazac:
    start -> uruchom -> cmd --> wpisac: sfc /scannow wlozyc CD instalacyjne win do stacji i odczekac swoje.
  • #3 5399453
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Alana napisał:
    Uszkodzil sie jakis plik niezbedny do startu systemu ale jego obraz siedzi w prefetch co umozliwia start komputera.
    Problem ma szanse rozwiazac:
    start -> uruchom -> cmd --> wpisac: sfc /scannow wlozyc CD instalacyjne win do stacji i odczekac swoje.

W folderze PREFETCH nie ma żadnych plików wykonywalnych tylko skróty do plików najczęściej używanych.
    Pamiętaj tylko żeby nie usunąć pliku Layout.ini - resztę można bez problemu.
REKLAMA