logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[pytanie] Najlepsze programy do tworzenia schematów elektrycznych na PC

_eddie_ 18 Sie 2008 08:46 1815 4
REKLAMA
  • #1 5449493
    _eddie_
    Poziom 33  
    Ocena: 107
    Moj przyszly (mam nadzieje) tesc jest elektrykiem jakimstam prowadzacym na kwk. Ich odzial wreszcie zaczyna myslec przyszlosciowo i chcieliby zaczac kreslic schematy nie na kartce a jakims narzedziem na pc. Prosil mnie bym sie czegos tutaj dowiedzial na temat programow do tego, ktory najlepszy, ktory dostepny i gdzie mozna dostc jego demo i jaka cena itd. Nie chce dodatku do cada bo to za malo. Szukam czegos w stylu starego SCHEMA. Pozdrawiam i raz jeszcze prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5452803
    alfaam
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    Witam
    Zależy czy chce tylko kreślić czy również liczyć.
    dodatek do cada to za mało ??? to ja za bardzo nie wiem co on będzie robił.
    bricscad
    SEE Building LT
    PROTON
    obl2002
    pająk
  • REKLAMA
  • #3 5452810
    Mol
    Poziom 31  
    Ocena: 103
    Na przykład Eplan , ale o cenę nie pytaj (z 25000zł)
  • REKLAMA
  • #4 5453080
    Marcin01
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam,
    programy specjalistyczne o których mowa, są z reguły bardzo drogie, ale dają ogromne możliwości.
    Wybór takiego programu, moim zdaniem, zależy od tego co dokładnie chcemy za jego pomocą robić. Poza tym warto wziąć pod uwagę obsługę po sprzedażową (koszt umowy serwisowej i co ona oferuje).
    Jak rozumiem, chodzi o firmę która robi instalacje elektryczne, w dodatku to ma być ich pierwszy taki program. Tak więc radziłbym nie pchać sie w jakieś wielkie koszty i zacząć od jakiegoś prostego programu za pół darmo (np. coś z rodziny SEE ). Moża zaprosić przedstawiciela firmy IGE-XAO na prezentację i takie wstępne szkolenie. Albo ściągnąć ze strony https://www.ige-xao.pl/
    wersje trial i samemu zobaczyć co i jak.
    Pozdrawiam
  • #5 5453310
    _eddie_
    Poziom 33  
    Ocena: 107
    No i o to mi chodzilo. Ja wiem, ze to droga sprawa ale to pojdzie pod panstwowy garnek ze tak powiem.
REKLAMA