witam
na początek informuję że szukałem i tu i w googlach ale to co znalazłem to nie to
czujniki są na allegro ale gdy napisałem do gościa aby mi zmodyfikował czujnik to walnął taką cenę że usiadłem
do rzeczy:
jest kilka zbiorników ( 6 szt) o dużych pojemnościach zrobionych z tworzywa
potrzeba układu który pokaże mi za pomocą ledów stopień napełnienia zbiornika (coś jak układ MarianaB do auta )
wys a raczej głebokość zbiorników to 1.5 m
wystarczyłoby 5 poziomów
ale do tego każdy poziom musi mieć przekaźnik bo w zależności od napełnienia zostanie dobrany sposób działania z zawartością
przekaźniki mogą być na płytce tudzież tylko wyjście na zewnętrzny przekaźnik
dobrze by było aby układ był montowany w szafie (hermetycznie -duża wilgoć ) a same ledy wyprowadzone na panel
aha pomiar za pomoca sond z prętów nierdzewnych
czy ktoś widział taki układ ?
jeśli tak to proszę o linka
jeśli nie to czy ktoś podjął by się wykonania takiego układu ? oczywiście nie za darmo
jeśli ktoś chciałby wykonać to potrzebne by były schemat i wzór ścieżek do drukowania albo po prtostu gotowe wyroby
sam nie potrafię tego zrobić i muszę prosić o pomoc
ps
zrobiłem takie coś na kontraktonach i nie zdaje egzaminu -pływak zmieniałem wiele razy ale to bydle albo się zaklinuje pod wodą albo nad
z pewnością zła konstrukcja ale już tego nie chcę
na początek informuję że szukałem i tu i w googlach ale to co znalazłem to nie to
czujniki są na allegro ale gdy napisałem do gościa aby mi zmodyfikował czujnik to walnął taką cenę że usiadłem
do rzeczy:
jest kilka zbiorników ( 6 szt) o dużych pojemnościach zrobionych z tworzywa
potrzeba układu który pokaże mi za pomocą ledów stopień napełnienia zbiornika (coś jak układ MarianaB do auta )
wys a raczej głebokość zbiorników to 1.5 m
wystarczyłoby 5 poziomów
ale do tego każdy poziom musi mieć przekaźnik bo w zależności od napełnienia zostanie dobrany sposób działania z zawartością
przekaźniki mogą być na płytce tudzież tylko wyjście na zewnętrzny przekaźnik
dobrze by było aby układ był montowany w szafie (hermetycznie -duża wilgoć ) a same ledy wyprowadzone na panel
aha pomiar za pomoca sond z prętów nierdzewnych
czy ktoś widział taki układ ?
jeśli tak to proszę o linka
jeśli nie to czy ktoś podjął by się wykonania takiego układu ? oczywiście nie za darmo
jeśli ktoś chciałby wykonać to potrzebne by były schemat i wzór ścieżek do drukowania albo po prtostu gotowe wyroby
sam nie potrafię tego zrobić i muszę prosić o pomoc
ps
zrobiłem takie coś na kontraktonach i nie zdaje egzaminu -pływak zmieniałem wiele razy ale to bydle albo się zaklinuje pod wodą albo nad
z pewnością zła konstrukcja ale już tego nie chcę