logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UST PRO 2 nie wykrywa telefonu Samsung U700 po paczowaniu simlocka

MarcinH 29 Sie 2008 18:14 2839 13
REKLAMA
  • #1 5487637
    MarcinH
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Koledzy sprawa ma się tak :
    Wgrałem pacza do simlocka ,po paczowaniu oczywiście unlock i.....
    "Czytanie danych z boxa...
    Poszukiwanie telefonu UMTS w porcie boxa...
    Znaleziono telefon podłączony do Boxa!
    Please wait...
    Telefonu nie znaleziono!
    Upłyneło (000:03)"
    Robię wszystko według instrukcji i d...
    Ktoś rozwiązał ten problem??
  • REKLAMA
  • #2 5487867
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    a czy przypadkiem nie trzeba go podłączyć kablem RJ+USB ??
  • REKLAMA
  • #3 5488586
    powis
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    arem napisał:
    a czy przypadkiem nie trzeba go podłączyć kablem RJ+USB ??

Dokładnie tak trzeba. Telefon musi być zainstalowany w menadżerze urządzeń. Musi być tam widoczny jako modem.
    Z tymi telefonami jest problem. Osobiście po NSPRO nie udało mi się zdjąć ani razu mimo wszystkiego w 100% dobrze ustawionego. Ust Pro też jest ciężko. Musisz próbować.
  • REKLAMA
  • #4 5488789
    pro82
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Mi pod UST pięknie schodzą simlocki z U700 / L760, nie miałem takiego który by się nie zrobił.Fakt ze sam box jest upośledzony i nie raz miałem chęć go podpalić :) ale jak wszystko dobrze zainstalujesz to musi zejsć, zainstaluj stery od USB.
  • #5 5489452
    MarcinH
    Poziom 15  
    Kolego "arem" oczywiście że używam tego kabelka.
    Kolego "powis" oczywiście jest zainstalowny jako modem.
    Kolejne reinstalki sterów do usb nic nowego nie wnoszą.......spróbuje na innym kompie.
    Myślę nad dokupieniem EU BOXA.Oczywiście na racje obsługiwanych przez niego samsungów.
    Ktoś z kolegów go posiada??
    To prawda że nowe samsungi robi rewelacyjnie??
  • #6 5489514
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    powis napisał:
    Osobiście po NSPRO nie udało mi się zdjąć ani razu

Wszelkie L760 oraz U700 robię na kablu rj45 pod Ns Pro i nie ma najmniejszego problemu z nimi.
    Coś musisz mieć namieszane w systemie lub też UST nie radzi sobie do końca dobrze z tymi modelami.
  • #7 5489600
    bacaking
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    ja zawsze robie w ten sposób że podpinam kabel usb do usb kompa rj45 do boxa i jak jest komunikat to podłączam wtyczkę do telefonu i zawsze łapie
  • #8 5489643
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    U700 to kaprysny model ,ja naprawialem imei chyba 10 razy jesli nie wiecej no i w koncu dalem rade.
    Moja rada to wgrac jeszcze raz pacza i robic unlock kilka razy.
  • REKLAMA
  • #9 5489727
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    @MarcinH mam EUboxa i UST II i do simlocków samsungów typu U700 L760 J700 no wogóle tych "nowszych" używam tylko EU i nie było jeszcze takiego telefonu z którym bym miał kłopot przy simlocku, także jak masz zamiar dokupić EU to bierz bez namysłu jest ok.
  • #10 5491395
    powis
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Marcin skoro masz jako modem to sprawdz jeszce na jakim porcie com. Być może masz na jakimś 300 coś tam. Jeżeli tak to zmień na inny najlepiej z pierwszej dziesiątki.
  • #11 5495405
    MarcinH
    Poziom 15  
    To również wiem .próbowałem porty poniżej portów na kórych jest zainstalowany ust .U mnie jest na 3 i 4 ust.Dawałem na com 1,2 nawet 5 ,10.I nic .
  • #12 5506657
    dariuszj
    Poziom 20  
    Ocena: 68
    Prawdopodobnie wina kabla. Ja zakupiłem kabel E210 RJ+USB ale do UFSa nie wiem z jakiej paki do UFSa kabel z USB, ale taki przysłali. Później przerobiłem go pod USTPro2 (różnica pinologii we wtyczce). Nic nie wyrzucałem z wtyczki (rezystory, dioda) tylko przelutowałem PINy. Kabel działa w ten sposób, że do flashowania niektórych telefonów przy pomocy USTPro2 używam tylko USB bez podłączania RJ inne idą z podłączeniem obu wtyków. Natomiast simlock z niektórych telefonów idzie tylko przez RJ bez podłączania USB bo wywala błąd taki jak wyżej tzn niby telefon znajduje a później telefonu brak, m.in. L760 czy A707. Poprostu wcześniej znajduje telefon na comie USB (modem) a simlock idzie przez boxa czyli po złączu RJ. Spróbuj na czas usuwania simlocka odłączyć wtyczkę USB a zostawić tylko RJ.
  • #13 5549520
    grzegorz1236
    Poziom 10  
    Witam.
    Jestem nowym użytkownikiem.
    Mam pytanie czy jest możliwe zdjęcie simlocka z U700 przez zwykły kabel usb?? Czy istnieje taka możliwość?? albo po przez jakiś kod??
    Proszę o odpowiedz. Z góry dzięki :)
  • #14 5549528
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Przez zwykły kabel usb jak to nazwałeś nie ma takiej możliwości, a przez jakiś kod owszem jest, z tym, że kod należy kupić i jest dużo droższy niżeli usunięcie simlocka w komisie/serwisie przez box serwisowy.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku wykrywania telefonu Samsung U700 przez box UST PRO 2 podczas zdejmowania simlocka po wgraniu pacza. Telefon musi być podłączony kablem RJ+USB i widoczny w menadżerze urządzeń jako modem. Częste problemy wynikają z nieprawidłowej instalacji sterowników USB lub konfliktów portów COM, które powinny być ustawione na niskie numery (1-10). Użytkownicy zalecają wielokrotne powtarzanie procedury unlock oraz reinstalację pacza. Kabel do połączenia powinien być odpowiednio przystosowany, gdyż simlock z niektórych modeli (np. L760, A707) wymaga podłączenia tylko przez RJ bez USB podczas usuwania simlocka. EU BOX jest polecany jako bardziej niezawodne rozwiązanie do nowszych modeli Samsunga, w tym U700 i L760. Usuwanie simlocka przez zwykły kabel USB bez boxa nie jest możliwe, natomiast istnieje możliwość użycia kodów, które są jednak droższe niż serwisowe zdjęcie simlocka.
REKLAMA