Witam otóż dzisiaj zrobiłem po kilku godzinach 3 smoki z U700 od strzała więc temat uważam za opanowany do perfekcji, ale nie przez to ze były problemy z Boxem lecz dlatego ze robiłem ten model pierwszy raz na USTpro 2.
A więc tak panowie proszę czytać uważnie i robić tak jak napisane wszystko jest a SMOKI będą szły od strzała a jezeli nie to znaczy że macie za dużo rzeczy na portach USB i cos wam się pierniczy z portami com jeżeli zrobicie tak jak napisałem a smok nadal siedzi a więc tak:
1. Podłączacie UST PRO2 i uruchamiacie program najlepiej wersję 7.12
2. Wciskacie w programie "GO Suport" wybieracie folder U700 i ściagacie z suportu Flesha z rozszerzeniem Patch sim czyli pełna nazwa brzmi " U700_Patch_IMEI_Unlock" jest on spakowany i teraz najważniejsze jak go już ściągniecie to jeżeli ktoś ma kompa w opcjach regionalnych przestawionego na jezyk angielski bo tylko wtedy działa mu UST pro2 to ,zeby to rozpakowac musi wrocić do jezyka polskiego bo inaczej przy próbie rozpakowania wyskoczy bład archiwum i popierniczy całe archiwum winrara albo gdy bedziecie robic smoka na innym kompie to kopiujecie na niego orginalny Flesh który jest jeszcze spakowany w winrarze i dopiero wtedy należy to rozpakować na kompie docelowym.
Powód jest prosty gdy skopiowałem sobie na laptopa flesha którego rozpakowałem sobie wcześniej na kompie na którego go ściągnąłem to podczas Fleshowania padało wszystko na 91% więc radze skopiować orginał i dopiero rozpakowywać na kompie docelowym.
3. Podłączamy UST pro2 właczamy wersje programu 7.12 w starszych może nie podswietlać się ikonka Rozblokuj Sim-lock wybieramy z listy U700 w okienku Flesh wybieramy sciągnięty przez nas wcześniej plik który rozpakowaliśmy i zaznaczamy KONIECZNIE "FFS Format"
4. Na telefonie wciskamy klawisz"9" i trzymając go wciskamy włącznik w telefonie właczy sie w trybie Download.
5. Tak właczony tel podpinamy pod kabel combo V630 a pozostałe dwie koncówki kabla pod Ust pro2, za pierwszym razem może sie wam wyłaczyć program nie ma sie czym przejmować odpalamy go odnowa z podłączonym już wcześniej telefonem.
6. Wciskamy przycisk Flash i cała operacja trwa niecałe dwie minuty,
7. Gdy skończy wgrywać flasha nic nie DOTYKAMY i nie odpinamy od UST Pro2 tylko czekamy aż tel się sam uruchomi w normalnym trybie, gdy już się uruchomi to ,
8. KLIKAMY ROZBLOKUJ SIM LOCK.
9. Jezeli mic się nie dzieje czyki wyskakują pierdoły typu znaleziono tel a po chwili że nie znaleziono tela to proponuje wyłaczyc kompa na pare minut uruchomic wszystko od nowa i zacząc znow od punktu 8 a jeżeli nie idzie simlock to kabel napewno jest dobry bo Flesh napewno poszedł , tylko macie cos ze sterownikami i portami COM pokićkane i proponuje sprubowac na innym kompie albo postawić odnowa system dla bardzo zdesperowanych powinno pomóc.
10 a jeżeli fleshowanie tela staje to proponuje jeszcze raz sciagnąć z suportu tego samego Flasha bo mógł wystapic podczas ściągania jakis bład zapisu jakiegoś pliczku i to może mieć właśnie duży wpływ pomimo że wypakował się nam Flash bez problemów.
Jeżeli wam pomogłem to proszę o kliknięcie w "zgłoś do Moderatora +3pkt" lub o ofiarowanie jakiś punktów z góry dzięki i życzę sukcesów.
I oby więcej takich szczegółowych instrukcji jak moja!!!
Dodano po 33 [minuty]: A OTO PRINT Screen na potwierdzenie moich rad
Dodano po 3 [minuty]:
Dodano po 3 [minuty]: