logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować hasło HDD w IBM ThinkPad TP600? Okienko nieaktywne

nacko 28 Lut 2004 17:39 7603 5
REKLAMA
  • #1 523612
    nacko
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Witam!
    Czy ktoś wie jak odblokować w tp600 hdd password-okienko jest nieaktywne?
    Znam hasło i mogę uruchomić windows w tp600.Natomiast po podłączeniu dysku do innego kompa win się nie uruchamia i nawet nie prosi hasła.
    Pozdrawiam
    M.N.
  • REKLAMA
  • #2 523664
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6408
    To chyba normalne, że w innym kompie Win się nie uruchamia...
    Napisz czy BIOS tego innego komputera widzi ten dysk a jeśli tak to czy np. pod fdisk'iem widać partycje.
  • REKLAMA
  • #3 523722
    nacko
    Poziom 16  
    W biosie widzi,a fdisk nie-dysk jest na 100% sprawny,bo pracuje na tp600.Jest na nim win98 i powinien chociaż wystartować,a po uruchomieniu i po pojawieniu się wszystkich począdkowych plansz wszystko staje i mruga kursor na czarnym ekranie.Dysk ma hasło które znam,ale w biosie tp600 nie pogę go dezaktywować-jest nie aktywna ikonka ,,hdd password,,
  • REKLAMA
  • #4 523748
    nacko
    Poziom 16  
    W biosie widzi,a fdisk nie-dysk jest na 100% sprawny,bo pracuje na tp600.Jest na nim win98 i powinien chociaż wystartować,a po uruchomieniu i po pojawieniu się wszystkich począdkowych plansz wszystko staje i mruga kursor na czarnym ekranie.Dysk ma hasło które znam,ale w biosie tp600 nie pogę go dezaktywować-jest nie aktywna ikonka ,,hdd password,,
  • REKLAMA
  • #5 615097
    seiko
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    jak znasz hasło to poszukaj w moich dzisiejszych postach pliku ATAPWD.ZIP. usunie hasło bez utraty danych.

pzdr.
    s.
  • #6 615864
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów
    Ocena: 38
    Jak znasz hasło to nie ma problemu. Wpinasz dysk do laptopa i:
    1. trzymasz F1 i włączasz zasilanie
    2. wchodzisz do biosu
    3. wchodzisz do części gdzie wpisuje się hasło na dysk
    4. klikasz na zmianę hasła
    5. wpisujesz stare
    6. naciskasz spację
    7. pojawia się kolejne okno i naciskasz enter zostawiając je puste.
    Też kiedyś ustawiłem sobie hasło na dysk i nie umiałem go zdjąć. Dopiero rozmowa z serwisem IBM w Angli pomogła mi ten problem rozwiązać.
REKLAMA