logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IBM THINKPAD 755CX - Jak usunąć hasło z dysku twardego?

cybersoft 05 Paź 2005 11:10 1440 5
REKLAMA
  • #1 1874159
    cybersoft
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam taki mały problemik... Dostałem Laptopa (model jak w temacie) Który posiada zabezpieczenia na wejście do systemu oraz dysk... Hasło do biosu (wejście do systemu) usunąłem pozostało mi jeszcze tylko hasło na dysk... Ale tu pojawiły się kłopoty... Po założeniu innego dysku komputer nie żąda hasła, jak włożę ten to pojawia się komunikat... Nie wiem jak sobie z tym poradzić... Może wy macie jakieś sugestie...
  • REKLAMA
  • #2 1874186
    kaczan_19
    Poziom 11  
    Heh nooteboki firmy IBM (i nie tylko IBM) sa naprawde wygodnymi w uzyciu i niezawodnymi urzadzeniami lecz maja jedna wade :) a mianowicie maja mozliwosc zalozenia hasla tzw. supervisor password bez ktorego nic z urzadzeniem sie nie zrobi. Jezeli chodzi o odblokowanie mozna zwrocic sie z prosba do firmy NORTEK lub do autozyzowanego serwisu gdzie za nie mala sumkei po sprawdzeniu pochodzenia Ci tego nooteboka odblokuja. MOzna sprobowac tez zrobic to samemu :) Zajrzyj tutaj http://www.rockbox.org/lock.html Powodzenia :)
  • REKLAMA
  • #3 1874200
    cybersoft
    Poziom 12  
    Heh, laptop jest ze sklepu... A hasełko sam założyłem... Tylko teraz jak chce go sprzedać to chciałem je zdjąć... Popróbuje Zobaczymy co z tego będzie...
  • REKLAMA
  • #4 1874874
    remzibi
    Poziom 24  
    Ocena: 889
    kaczan_19 napisał:
    Heh nooteboki firmy IBM (i nie tylko IBM) sa naprawde wygodnymi w uzyciu i niezawodnymi urzadzeniami lecz maja jedna wade :) a mianowicie maja mozliwosc zalozenia hasla tzw. supervisor password bez ktorego nic z urzadzeniem sie nie zrobi. Jezeli chodzi o odblokowanie mozna zwrocic sie z prosba do firmy NORTEK lub do autozyzowanego serwisu gdzie za nie mala sumkei po sprawdzeniu pochodzenia Ci tego nooteboka odblokuja. MOzna sprobowac tez zrobic to samemu :)

Kaczan_19 - to jest cytat z mojej stronki . Ciesze sie ze ktos to czyta i propaguje . Caly text na www.remzibi1.republika.pl .
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1875117
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów
    Ocena: 38
    Skor znasz hasło to nie ma problemu. Wchodzisz do sekcji gdzie zakłada się hasło, podajesz stare, wciskasz SPACJĘ dopiero potem jak zapyta o nowe wciskasz enter i juz.
  • #6 1893400
    cybersoft
    Poziom 12  
    Nie ma możliwości zmiany hasła na inne ani usunięcia go za pomocą narzędzi udostępnionych w Biosie
REKLAMA