logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć DVB-T, Sat i TV analogową na jednym kablu antenowym?

myk_myk 10 Wrz 2008 18:32 4879 2
REKLAMA
  • #1 5522884
    myk_myk
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam.

W tej chwili na jednym kablu antenowym mam Sat i TV analogowy.
    Na dachu kable od anten idą do jednej puszki, a w domu mam rozdzielacz.
    1 Czy istnieje możliwość podłączenia pod jeden kabel anteny Sat i DVB-T ?
    2 Czy jedna antena DVB-T obsłuży dekoder DVB-T w komputerze i dodatkowo dekoder do telewizora?
    3 Czy istnieje możliwość aby na jednym kablu poszło DVB-T , Sat i TV analogowa?
    4 Jaki dekoder DVB-T do komputera jest lepszy - zewnętrzny na USB czy karta do pudła?

Uff, chyba dokładnie to opisałem.

Pozdrawiam.
    Jeżeli pytanie zadałem w złym dziale, to prosze o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • #2 5526256
    mikun
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witaj !!!

1 Istnieje ale musisz zastosować splitery i rozdzielacze do zmiksowania i rozdzielenia sygnału
    2 Tak obsłuży nie ma z tym problemu ważne żeby antena miała dobry zysk i (lub) wzmocnienie wzmacniacza antenowego zależy to też od jakości odbiorników DVB-T
    3 Jest taka możliwość patrz punkt 1
    4 Nie można szufladkować odbirników TV ze ten na usb jest gorszy od PCI, moze byc tak ze ten na usb bedzie mial np gorsze wzmocnienie sygnału ale lepszy konwenter C/A i jakosc obrazu bedzie lepsza...kiedys dobrym prockiem do tego typu był wysłużony conexant teraz dvb-t robią na NEC, Samsungu, Philipsie i siemensie zalezy od firmy najlepszym wyznacznikiem tunera jest OKO czy ten obraz bedzie sie Tobie podobał czy nie :)
  • #3 5527531
    myk_myk
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.
REKLAMA