Witam
mam problem z rozdzieleniem internetu na tym D-linku G624T
posiadam internet w Global connect przez kabel sieciowy
bezposrednio do karty sieciowej
kopiłem ostatnio laptopa i chciałbym na nim również mieć dostęp do netu przez WIFI
znajomy pożyczył mi tego D-link'a DSL - G624T i nie potrafię go skonfigurować
IP jest przypisane do MAC adresu jednak w momencie sklonowania nie mogę wejść potem na router, potrzebny jest restart
ip mam z grupy 10.10.x.x
maskę 255.255.252.1
router ma z tylu 4 porty LAN 1.2.3.4 i oraz wejście na modem
na neo działał bez problemów, LAN'u podzielić nie chce
znalazłem ze ten modem działa z
# Annex A - modem przeznaczony do pracy na liniach analogowych (współpracuje np. z usługą Neostrada+) - przed zakupem należy sprawdzić u operatora typ wykorzystywanego łącza/aneksu
# Standardy ADSL: ANSI T1.413, wersja 2; ITU G.992.1 (G.dmt), dodatek A/B; ITU G.992.2 (G.lite), dodatek A/B; ITU G.994.1 (G.hs)
# Standardy ADSL2: ITU G.992.3 (G.dmt.bis), dodatek A/B; ITU G.992.4 (G.lite.bis), dodatek A/B
# Standardy ADSL2+: ITU G.992.5, dodatek A/B
czy global connect zalicza sie do któregoś z w/w??
tutaj dokładna specyfikacja
http://www.dlink.pl/?go=gNTyP9CgrdFOIC4AStFCF...tbNlwaaRp6DQtAmu5j3cf/YELBd733qDkK00Usejcaw==
mam problem z rozdzieleniem internetu na tym D-linku G624T
posiadam internet w Global connect przez kabel sieciowy
bezposrednio do karty sieciowej
kopiłem ostatnio laptopa i chciałbym na nim również mieć dostęp do netu przez WIFI
znajomy pożyczył mi tego D-link'a DSL - G624T i nie potrafię go skonfigurować
IP jest przypisane do MAC adresu jednak w momencie sklonowania nie mogę wejść potem na router, potrzebny jest restart
ip mam z grupy 10.10.x.x
maskę 255.255.252.1
router ma z tylu 4 porty LAN 1.2.3.4 i oraz wejście na modem
na neo działał bez problemów, LAN'u podzielić nie chce
znalazłem ze ten modem działa z
# Annex A - modem przeznaczony do pracy na liniach analogowych (współpracuje np. z usługą Neostrada+) - przed zakupem należy sprawdzić u operatora typ wykorzystywanego łącza/aneksu
# Standardy ADSL: ANSI T1.413, wersja 2; ITU G.992.1 (G.dmt), dodatek A/B; ITU G.992.2 (G.lite), dodatek A/B; ITU G.994.1 (G.hs)
# Standardy ADSL2: ITU G.992.3 (G.dmt.bis), dodatek A/B; ITU G.992.4 (G.lite.bis), dodatek A/B
# Standardy ADSL2+: ITU G.992.5, dodatek A/B
czy global connect zalicza sie do któregoś z w/w??
tutaj dokładna specyfikacja
http://www.dlink.pl/?go=gNTyP9CgrdFOIC4AStFCF...tbNlwaaRp6DQtAmu5j3cf/YELBd733qDkK00Usejcaw==