A ja mam takie pytanie apropo układu AT 93C46, gdyż zaniosłem laptopa w celu wgrania biosu gdyż po upgradzie nie chciał mi się podnieść, no ale fachmen do którego poszłem nie potrafił zlokalizować kości biosu na płycie i uznał, że to ta kość Atmel AT93C46, i wylutował ją próbowal wgrać bios wcześniej ja kasując, lecz wyskakiwał mu komunikat że uszkodzona podczas próby wgrania biosu!!! No i z takim przeświadczeniem pojechałem do domu w celu zakupienia nowej takiej kości. Po przyjeździe do domu znalzłem pod karta express właściwy bios. Mam teraz pytanko zakladając ze teraz zaprogramuje własciwa kosc biosu to czy moj laptop sie podniesie czy po tym jak mi cos porobil z tym eepromem AT93C46 bedzie wielka kicha????
Czy bylo cos w nim na tyle istotnego ze znowu mimo wgrania biosu laptop bedzie martwy??? I czy jest szansa ze mimo komunikatow na tym jego programatorze ze kasowanie przebieglo ok verfikacja ok a tylko podczas programowania kosci wyskakiwal komunikat ze pamiec uszkodzona, defakto nic tam nie zaszlo bo uzywal zlego programatora????
Prosze o odpowiedz bo jestem wkurzony ze zamist zrobic sobie dobrze byc moze na cacy zalatwilem laptopa??!!
Czy bylo cos w nim na tyle istotnego ze znowu mimo wgrania biosu laptop bedzie martwy??? I czy jest szansa ze mimo komunikatow na tym jego programatorze ze kasowanie przebieglo ok verfikacja ok a tylko podczas programowania kosci wyskakiwal komunikat ze pamiec uszkodzona, defakto nic tam nie zaszlo bo uzywal zlego programatora????
Prosze o odpowiedz bo jestem wkurzony ze zamist zrobic sobie dobrze byc moze na cacy zalatwilem laptopa??!!