logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 2 komputery do jednego monitora z wejściem VGA?

21 Wrz 2008 15:17 10293 11
REKLAMA
  • #1 5556719
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 5556750
    zmigrodek
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Witam. Może to być np. coś takiego..... Link.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 5556817
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 5557881
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    Cytat:
    opinie przeczytałem i ponoc bardzo kiepska jokosc obrazu.
    Mam w firmie 4 serwery na KVM-ie D-Linka i wszystko chodzi OK. Nie zauważyłem żadnych problemów z jakością obrazu - no ale tu się nie gra ! Może zależy to też od producenta przełącznika ?
    Pozdrawiam :D
  • #7 5558461
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 5558515
    origin
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    To zależy jaki masz monitor, a są takie które wyposażone są w 2 złącza i można w nich obydwa wykorzystać zmieniając źródło sygnału przyciskiem znajdującym sie na monitorze.
  • REKLAMA
  • #9 5558639
    zmigrodek
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    To może coś innego np. Link.
    Opinie dobre, troszkę droższe od poprzedniego.
    Pozdrawiam
  • #10 5558704
    kurczaczek699
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    Mam w domu przełącznik KVM który kupiłem za 29zł z 2 x komplet kabli (czyli wszystko to co trzeba do podłączenia 2 PC).
    Oczywiście cena brutto, ja nie widzę żeby obraz był gorszy niż bez przełącznika. Taki przełącznik to w sumie fajna sprawa, pozwala bardzo szybko przełączać się między 2 komputerami.
  • #11 5558717
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie dwóch komputerów do jednego monitora z wejściem VGA jest możliwe za pomocą przełącznika KVM, który umożliwia wybór sygnału z jednego lub drugiego urządzenia bez jednoczesnego wyświetlania obrazu z obu. Przełączniki KVM dostępne są w różnych cenach i jakości, co wpływa na jakość obrazu. Alternatywnie, niektóre monitory posiadają dwa wejścia VGA i pozwalają na zmianę źródła sygnału przyciskiem na obudowie. W przypadku chęci podłączenia komputera i tunera TV, zamiast przełącznika KVM można rozważyć kartę TV lub kartę graficzną z wejściem video, jednak wymaga to włączonego komputera do oglądania telewizji. Przełączniki KVM działają zazwyczaj poprzez fizyczny przycisk (switch), który pozwala na szybkie przełączanie między urządzeniami. Przykładowo, w firmach stosuje się przełączniki KVM marki D-Link, które zapewniają stabilną jakość obrazu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA