Witam
Posiadam Renault Megane Scenic 1997, 1,6.8V
Problem jest takiego typu - Nie działa mi dmuchawa na biegach od 1 - 5, działa natomiast na 6 biegu (max)
Panel rozebrałem i nic nie stwierdziłem,
jak przełącze włącznik na 1 to słysze że załącza stycznik ale nic nie działa,
a jak dam na 6 to też słychać stycznik i od razu włącza się dmuchawa na maxa
Jutro postaram się sprawdzić stycznik...
Na forach wyczytałem że może być uszkodzony Rezystor dmuchawy ale nie wiem gdzie go znaleść
Może ktoś miał tak samo, to proszę o pomoc bo kupić panel na allegro to nie sztuka, ale na moje to panel jest dobry...
Ps. Chcę zmienić panel sterowania nadmuchem i klimą z manuala na klimatronic, aby działał na temperaturę, tylko co z linkami do otwierania i zamykania kanałów ?
Czy panel z klimatoniciem ma jakieś silniczki do sterowania kanałami...
Jeśli ktoś się z czymś takim kiegyś spotkał, to proszę o odpowiedź...
W zamian za pomoc mogę udostępnić na własnym serwerze Książki z serii sam naprawiam do http://www.miniallegro.yoyo.pl/
Poszukuję książki z serii Sam Naprawiam tylko do SCENICa I 1997
Czekam na podpowiedź...
Posiadam Renault Megane Scenic 1997, 1,6.8V
Problem jest takiego typu - Nie działa mi dmuchawa na biegach od 1 - 5, działa natomiast na 6 biegu (max)
Panel rozebrałem i nic nie stwierdziłem,
jak przełącze włącznik na 1 to słysze że załącza stycznik ale nic nie działa,
a jak dam na 6 to też słychać stycznik i od razu włącza się dmuchawa na maxa
Jutro postaram się sprawdzić stycznik...
Na forach wyczytałem że może być uszkodzony Rezystor dmuchawy ale nie wiem gdzie go znaleść
Może ktoś miał tak samo, to proszę o pomoc bo kupić panel na allegro to nie sztuka, ale na moje to panel jest dobry...
Ps. Chcę zmienić panel sterowania nadmuchem i klimą z manuala na klimatronic, aby działał na temperaturę, tylko co z linkami do otwierania i zamykania kanałów ?
Czy panel z klimatoniciem ma jakieś silniczki do sterowania kanałami...
Jeśli ktoś się z czymś takim kiegyś spotkał, to proszę o odpowiedź...
W zamian za pomoc mogę udostępnić na własnym serwerze Książki z serii sam naprawiam do http://www.miniallegro.yoyo.pl/
Poszukuję książki z serii Sam Naprawiam tylko do SCENICa I 1997
Czekam na podpowiedź...