logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Amica AK310 - ciągła praca, podejrzenie uszkodzonego termostatu

Krzysztofiego 22 Wrz 2008 09:32 2287 3
REKLAMA
  • #1 5559199
    Krzysztofiego
    Poziom 2  
    Witam
    Mam mały problem z lodówka
    NIedawno nabyłem lodówke Amica AK310, z informacji poprzedniego użytkownika lodówka owa nie była używana przez rok. Kiedy ją podłaczyłem wszystko si cichutko chodzi mrozi elegancko i chłodzi tak samo jak powinna, ale kiedy juz nabrala swojej temperatury to za ch....re nie chce sie wyłaczyc i lodówa chodzi przez tydzien bez zadnej przerwy. Boje sie o silnik bo nie chcialbym aby sie przepalił. probowałem ja wyłączyć na troszke zeby mi odpoczęła. Prosze o pomoc bo nie wiem jaka jest przyczyna ciąglej pracy lodówki pomimo że ladnie chodzi bez zarzytu ale nie chce sie ona wyłaczyć. Ja podejrzewam że to termostat ale nie jestem pewien.
    Prosze ratujcie.
  • REKLAMA
  • #2 5559285
    marqs-60
    Poziom 20  
    Ocena: 136
    Witam.Jeżeli twierdzisz ,,mrozi-chłodzi tak jak powinna" to podaj temperaturę w °C.
  • REKLAMA
  • #3 5559462
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Jakby było cacy , jak napisałeś , to byś zauważył że coś w chłodziarce zamarza , ale o tym nie piszesz więc "cenny nabytek " oddaj czym prędzej temu , który Cię nim uszczęśliwił- po prostu wygląda że to nie termostat , ale ubytek czynnika w układzie- inaczej DZIURA - powinien to być JEGO PROBLEM - a kasiorka z powrotem winna do Ciebie wrocić-cóż, te typy tak mają!!
  • #4 5562778
    Krzysztofiego
    Poziom 2  
    Ok dzieki wielkie wlasnie patrzyłem i znalazłem usterke faktycznie niewielka dziurka
    Dzieki i pozdrawiam
REKLAMA