logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CLP-300 - zacinanie kartek, zagniecenia i plamki na wydrukach

rudesmen 29 Wrz 2008 22:44 3460 7
REKLAMA
  • #1 5583870
    rudesmen
    Poziom 13  
    Ocena: 49
    Witam
    Kupiłem Samsunga clp-300 i jestem *****,
    - kartki po wydrukowaniu zawiają się (mocno)
    - duża częśc wydruków zacina się w podajniku końcowym/wyjściowym (czy jak on tam ma)
    - większośc kartek ma paseczek taki jakby drukarka "zwężała kartkę" o jakis 1mm i w efekcie mniej więcej na środku występuje zagniecenie kartki wyprasowane przez drukarkę więc dosyc słabo widoczne
    - i na niektórych wydrukach są po 2-3 plamki jakby w tych miejscach toner się spalił

drukarka jest nowa, ale nie kupiona w sklepie tylko na aukcji od kogos kto je skądś tam sprowadza

To wady tego modelu czy wady mojego egzemplarza, i czy CLP-315 jest udoskonalone pod tym względem? Czym one się różnia bo mógłbym ją wymienić na CLP-315
  • REKLAMA
  • #2 5583922
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Postaraj się o inny papier. Ten może być wilgotny. Jeżeli to nie pomoże - reklamuj/wymień/zwróć, czy co tam się da z tym zrobić.
  • REKLAMA
  • #3 5587533
    rudesmen
    Poziom 13  
    Ocena: 49
    Kupiłem papier o wiekszej gramaturze 90g/m^ i dalej sie zawijaja ale juz nei tak mocno (no ale tak czy siak wstyd to komus dac), no i do tego zawsze w tym samym miejscu jest slad jakby poszaroanego kółeczka - na białym jest to obwodka (jak wydrukowana) a na zdjeciach pozostaje tam jakby spalony toner
  • #4 5604424
    Alberciak
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    Miałem ten sam problem i wreszcie się wkurzyłem i porządnie ją wyczyściłem. Najważniejszym elementem decydującym o zacinaniu sie papieru jest plastikowe kółko pokryte czarna gumą. Okazało się, że można je rozebrać. Po dokładnym umyciu i złożeniu problemy zniknęły. Dodam, że moje problemy zaczęły się po ok. roku użytkowania. Drukarka jest bardzo czuła na wilgotny papier.
  • #5 6557262
    stev81
    Poziom 1  
    Witam
    Mam podobny problem, papier zakleszcza się przy próbie pobrania, chciałem zdemontować rolkę z gumą, ale bez rozkręcania połowy drukarki - czy ktoś może podać sposób demontażu rolki?
  • REKLAMA
  • #6 6623100
    maxpa
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Pytanie trochę z innej beczki;] Gdy podłączę kabel od drukarki do komputera to wyskakuje mi komunikat, że "jedno z urządzeń usb podłączonych do tego komputera ma awarię" spotkał się ktoś z podobnym problemem????
  • REKLAMA
  • #7 6624145
    wshk
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Tak z innej beczki troche - widzialem dzis zespol bebna CLP-300 za 299 zl na polce w sklepie.
  • #8 6635492
    mkezcub
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam
    Na moje jest to wina bebna. Zagina papier i taki idzie do pieca. no i Jeszcze te kropki - obstawiam beden. Najlepiej go wyjąć obejrzyc. Bardziej nalepiej to wlozyc inny na probe i wtedy bedziesz miał pewnosc.
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z drukarką Samsung CLP-300, takie jak silne zawijanie się kartek po wydruku, zacięcia papieru w podajniku wyjściowym, zagniecenia na środku kartki spowodowane zwężaniem papieru o około 1 mm oraz pojawianie się plamek przypominających spalenia tonera. Próby rozwiązania problemu obejmowały zmianę papieru na o większej gramaturze (90 g/m²), co zmniejszyło, ale nie wyeliminowało zawijania. Wskazano, że wilgotność papieru może wpływać na zacięcia i jakość wydruku. Inne sugestie dotyczą czyszczenia plastikowego kółka pokrytego gumą, które odpowiada za podawanie papieru – jego zabrudzenie może powodować zacięcia. Problemy z plamkami i zagnieceniami mogą być związane z bębnem drukarki; zaleca się jego wymianę lub sprawdzenie. Pojawiły się pytania o różnice między modelami CLP-300 i CLP-315 oraz czy nowszy model eliminuje opisane wady. Dodatkowo zgłoszono problem z komunikatem o awarii urządzenia USB po podłączeniu drukarki do komputera.
REKLAMA