logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do kalibracji LPG Tomasetto ze sterownikiem 4GAZ?

pyszczek007 30 Wrz 2008 12:23 8227 6
REKLAMA
  • #1 5584906
    pyszczek007
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    witam. pomóżnie mi w poszukiwaniu programu do interfejsu do LPG ze sterownikiem 4GAZ a jest to instalacja gazowa Tomasetto. Potrzebuję ją wyskalować i kabel już znalazłem na all....... ale nie wiem jakim programem to mam obsłużyć. z góry dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5585646
    pyszczek007
    Poziom 10  
    powiedz mi jeszcze kolego jak tym programem wyregulowac gaz. jak to sie robi bo ja jestem zielony z tego i powiedz mi czy ten interfejs pojdzie na tym programie:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=446...msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

bo mi chodzi jak to kolega ujol o wycentrowanie (
    wyskalowanie) komputera czy cos takiego

Dodano po 9 [minuty]:

powiedz mi jeszcze czy stag 300 to jest to samo co 4gaz
  • #4 5585681
    firepunch
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    pyszczek007 napisał:
    powiedz mi jeszcze kolego jak tym programem wyregulowac gaz. jak to sie robi bo ja jestem zielony z tego i powiedz mi czy ten interfejs pojdzie na tym programie:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=446...msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

bo mi chodzi jak to kolega ujol o wycentrowanie (
    wyskalowanie) komputera czy cos takiego

tu masz instrukcje do konfiguracji:
    instrukcja

instrukcja jest do STAG 300 ale to to samo

interfejs jest OK - tylko wtyczke bedziesz sobie musial przerobic bo nie bedzie pasowala:
    przerobka

sam zakladasz instalke? przerabiasz z I-generacji? czy naprawiasz po nieudolnych gaziarzach?
  • REKLAMA
  • #5 5585856
    pyszczek007
    Poziom 10  
    potrzebuje wyregulowac go bo zaczol mi na benzynie zle odpalac a jak rozmawialem z kolega z serwisu fiata to powiedzial mi ze komputer sterujacy silnikiem zapamietuje ostatnie ustawienia i dlatego mam problem z tym paliwem a dokladnie mowil mi ze chodzi o jakies wyskalowanie
  • REKLAMA
  • #7 8979744
    KWMATIK
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    oprogramowanie znajdziesz na stronie MEGAPOL PROGRAM

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano programu do kalibracji instalacji LPG Tomasetto ze sterownikiem 4GAZ. Znaleziono informację, że oprogramowanie do konfiguracji i skalowania sterownika 4GAZ jest takie samo jak do STAG 300. Wskazano, że interfejs do LPG wymaga przeróbki wtyczki, aby pasował do komputera. Problemem było nieprawidłowe odpalanie na benzynie, co według serwisu Fiata wynika z zapamiętanych przez sterownik silnika ostatnich ustawień i konieczności wyskalowania instalacji gazowej. Oprogramowanie do kalibracji można znaleźć na stronie MEGAPOL.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA