logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd programatora STK500 przy programowaniu ATtiny2313 i ATtiny13V

abakuz 05 Lis 2008 17:04 988 2
REKLAMA
  • #1 5704856
    abakuz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    mam problem z programatorem zgodnym z STK500. Przez jakiś czas nie mogłem za jego pomocą nic za programować, potem uporałem się z problemem i teraz znowu jest to samo. Otrzymuje taki komunikat:

Kiedyś pomogło założenie zworki (były takie 2 wystające bolce). Teraz nawet gdy jest złączona wyskakuje mi ten błąd. Coś się spaliło czy ja coś źle robię? Układ jest na pewno dobrze włożony. Próbowałem zaprogramować kilka różnych Tiny2313 i Tiny13V, więc to nie jest wina układu. Mam specjalną podstawkę do programowania. Port skonfigurowany jest zgodnie z instrukcja. Tak wygląda mój programator:

Dziękuję bardzo za każdą pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 5705677
    kamil22011
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    Może zimny lut gdzieś się wkradł. Może trzeba przeprogramować procka który jest zaimplementowany w programatorze.
  • #3 5705824
    abakuz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Czy to możliwe, że to wina tej płytki z podstawkami na procesory? Bo wydaje mi się, że programator jest sprawny - komputer go wykrywa i wszystko jest w porządku. Zachowuje się tak, jak gdybym nie włożył układu. Chyba spróbuje podłączyć go bezpośrednio pod wyjścia programatora.
REKLAMA