logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozebrać drzwi mikrofali Whirlpool JT359/wh z ciemnym wyświetlaczem?

pawel12 07 Lis 2008 20:52 2364 5
REKLAMA
  • #1 5712908
    pawel12
    Poziom 19  
    Ocena: 207
    Witam,sprzęt jak wyżej. Bardzo wypasiona kuchenka ,kosztowała klienta ok.1500zł. Nagle zrobiło się ciemno na zegarze i głucha. Sprawdziłem zabezpieczenie,przewod zas. filtr p-z . Na płycie sterującej też nic gołym okiem nie widać . Nie mogę się dobrać do samego wyświetlacza umieszczonego w drzwiach-otwieranych od gory do dołu.Ciężko znależć jakieć zaczepy obudowy drzwi, a trochę nad tym siedziałem i nic. Może ktoś to już przerabiał ,albo posiada jakieś instrukcje, bo inaczej to ją chyba przecinakiem rozłupię. Z gory dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 5712970
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    do naprawy modul dolny aby sie do niego dobrac trzeba rozebrac połowe mikrofali zacznij od koca na ktorym zaczniesz rozbierac.
    odwróc ja do góry nogami i do dzieła :D
  • REKLAMA
  • #3 5713509
    mirofalcon
    Poziom 25  
    Ocena: 359
    sprawdź trafo na module czy nie przepaliło bezpiecznika termicznego
  • REKLAMA
  • #4 5714035
    pawel12
    Poziom 19  
    Ocena: 207
    Eeban, ale ktore elementy na płycie mogły paść, bo ją dosyć szczegołowo oglądałem i nic nie widać,czy jest ktoryś element bardziej podejrzany , niż inne ?
  • REKLAMA
  • #5 5716597
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    pawel12 napisał:
    Eeban, ale ktore elementy na płycie mogły paść, bo ją dosyć szczegołowo oglądałem i nic nie widać,czy jest ktoryś element bardziej podejrzany , niż inne ?

tu trzeba szukać, miernik w dłoń
  • #6 13757440
    m3ritum
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    a ja mam pytanie z cyklu opłacalności naprawy.
    Model JT359 white jak wyżej, symptomy podobne z tą różnicą że na wyświetlaczu jest jedna długa kreska wyświetlana
    Jak rozebrać drzwi mikrofali Whirlpool JT359/wh z ciemnym wyświetlaczem?
    i co jakiś czas pika jak przy stukaniu w klawisze. Zastanawiam się nad opłacalnością naprawy. Ktoś podpowie czy w ogóle czy to będzie opłacalne, czy dać sobie spokój i zakupić nową. Ta kuchenka użytkowana jest przez okres 7-8 lat.
REKLAMA