logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Octavia 1.6 szarpie i strzela na LPG i PB po wymianie kolektora

fabcinka 09 Lis 2008 23:44 7687 3
REKLAMA
  • #1 5720638
    fabcinka
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    mam problem z autem tego typu jakis czas temu wystrzelił kolektor załozyłem nowy (metalowy)bo tamten był do niczego jakis czas potem zaczeły sie problemy auto zaczeło szarpac i strzelac po dodaniu gazu lub prze jezdzie z równym gazem tak jak na gazie tak i na PB.wymieniono przepływomierz kopułke palec swiece kable moduł i zrobiono kalibracje przepływomierza u fachowca jak i w serwisie skody.i nic nie pomogło nawet zlikwidowanie błedów w komp.instalacja zwykła nie sekwencja.cały układ przejrzano pod wzgledem szczelnosci wymieniono filtry i nadal gasnie skacza obroty na postoju i szarpie i strzela.POMÓZCIE bo ja juz mam dosc wymiany moze to jakas usterka mechaniczna prosze o pomoc.Sonda sprawdzona i jest OK.a auto nie chodzi jak powinno....
  • REKLAMA
  • #2 5721483
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1676
    Ponieważ jak w tytule strzela na benzynie i gazie, trzeba sprawdzić co jest przyczyną benzyna czy gaz. Na początek zakręciłbym gaz na butli i trochę pojeździł tylko na benzynie. Jeżeli nadal były strzały to przyczyny należy szukać w układzie benzynowym (łącznie z układem zapłonowym), jeżeli nie ma strzałów to przyczyna leży po stronie gazu.
  • REKLAMA
  • #3 5725985
    Labobas
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    a jak podpinasz pod kompa gazowego widac jak mieszanka sie zmienia?Co z lambda?Sprawdzana?Jakie bledy wyskoczyly?
  • #4 5743582
    fabcinka
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    znalazłem przyczyne to uszczelka pod głowica była nieszczelna ijeden zawór wydechowy podpalony zobaczymy po wymianie i naprawie...jestem dobrej mysli...
REKLAMA