logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka antena do komunikacji PC-Projektor multimedialny WI-FI

jaroslaw_raczek 10 Lis 2008 22:07 1421 2
REKLAMA
  • #1 5723889
    jaroslaw_raczek
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Trzeba się połączyć na odległości 50-100metrów wewnątrz kościoła przez WI-FI: komputer z kartą bezprzewodową a po drugiej stronie projektor multimedialny SANYO XU88 z WI-FI.

Jak dotychczas próby robiłem poprzez antenę panelową (z allegro) - w pudełku blacha aluminiowa i odpowiednich kształtów drut.

Poziom sygnału "ZNAKOMITY"

Czasem przy takim sygnale projektor się nie chce połączyć hmm.

nie znalazłem nigdzie w dokumentacji opisu rodzaju polaryzacji anteny wewnątrz projektora multimedialnego - czy to ma być pionowa czy pozioma. A może to nie ma znaczenia?

Chętnie skorzystam z opinii i pomocy jaki rodzaj antenki zastosować aby to było zrobione zgodnie ze sztuką.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5724047
    PeterCrazy
    Poziom 14  
    doczytałem się w opisach w/w projektora, że pracuje w standardzie b/g, spróbuj czy nadal będziesz miał problemy po wymuszeniu zarówno w projektorze jak i w laptopie, standardu b only i na sztywno 11Mbps.
    Oczywiście o ile taka możliwość daje menu w projektorze.
  • #3 5724180
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6529
    Zmień kanał, może w pobliżu pracuje inny AP i zakłóca komunikację. Jeśli korzystasz z Ad-Hoc rozważ zakup Access Pointa.
REKLAMA