logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualny podział rynku central telefonicznych w Polsce według producentów

tombo83 13 Lis 2008 10:58 3046 10
REKLAMA
  • #1 5733165
    tombo83
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam pytanie odnośnie rynku central w Polsce?
    Szukałem jak aktualnie kształtuję sie podział ze względu na producentów i jedyne sensowne zestawienie znalazłem pod linkiem:

http://slican.pl/press/files/zrodlo_%20katalo...elekomunikacji-nr-3_2007-Migut-Media-W-wa.pdf

Zna ktoś może coś bardziej aktualnego lub może przedstawi swoje własne spostrzeżenia.

Będę wdzięczny za każdą informację.
    Pozdrawiam
    Tomek
  • REKLAMA
  • #2 5735260
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Polecam Instytut Rynku Elektronicznego
  • #3 5737823
    tombo83
    Poziom 12  
    Dziekuje za odpowiedz. To juz cos ... tylko niestety za raporty sa odstraszajace...
    W sumie to spodziewalem ze tak bedzie.
    Moze ktos napisze cos o wlasnych spoztrzezeniach jak wyglada podzial rynku central telefonicznych w Polsce.
    Pozdrawiam,
    Tomek
  • REKLAMA
  • #4 5752456
    wojtas69
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Witam !
    Centrale telefoniczne to bardzo wąski segment, dlatego też personel producentów (konkretnie SLICANA) ma w du... potrzeby swoich
    serwisów i dystrybutorów.
    Kilka dni temu sprzedali mi niekomletną centralę CCT bez firmware'u i musiałem bardzo grzecznie poprosić aby mi go dali....
    Panienka, od dystrybutora z którym mam od kilkudziesięciu miesięcy podpisaną umowę, nie bardzo wiedziała co z tym zrobić, serwisant był skłonny pomóc za 2-3 dni ale to pikuś.
    Na głowę pobił ich serwisant SLICAN'a p.Dariusz Ziętek który nie był nawet trochę zainteresowany udzielniem pomocy polegającej na podaniu hasła do firmware'u, na dodatek był opryskliwy i niekompetentny, a nawet próbował pokrzykiwać na mnie przez telefon i zastosował manewr typu : kontaktuj się z dystrybutorem bo ja jestem producentem!!!
    Dlatego też wszystkim którzy chcą mieć takie przygody polecam zakup
    produktów SLICAN'a

Wojtas69
  • #5 5752600
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Widocznie jesteś jakimś partyzanckim instalatorem i nie masz dostępu do SerwNetu ,gdzie aktualny firmware i inne potrzebne rzeczy są dostępne 24 h dobę przez net.
    Tu masz adres http://www.slican.pl/servnet/
    Tez bym sie wkurzył jak by mi ktoś o takie podstawowe rzeczy głowę zawracał.
    A może nie umiesz firmwaru wgrać bo to 4 kliknięcia w ConfigManie :)
    Na szkoleniu byłes i nie potrafisz ??
    Chyba spałeś :(
    Podszkol sie Kolego.
    To jest tak jasne i intuicyjne ,ze nie wiem jak z tego mozna problem zrobić ....
    Nastepnym razem daj znać, podłącz centrale do netu to Ci wgram firmwar zdalnie :):):)
    No tak
    Nie byłes na szkoleniu bo byś wiedział skąd się hasło bierze.
    Slikanowcy bedą wiedzieli o co chodzi ;)
    Niestey napisałeś w poście takie info,ze od razu mozna sie kapnąc ,
    że nie potrafisz a się bierzesz.
    Gdzie jest hasło to podstawowe info na kursie i w szczegółowej instrukcji
    która tez jest na SerwNecie.

PS
    Post Kolegi Wojtas69 jest przykładem jak sobie ludzie nie potrafią poradzic ,a potem twierdzą że producent zły.
    A jak by Ci centrala siadła i trzeba by firmware po gwarncji wgrac to polecisz po nową ???
  • #6 5753321
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 5754165
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    wojtas69 napisał:
    Witam !
    Centrale telefoniczne to bardzo wąski segment, dlatego też personel producentów (konkretnie SLICANA) ma w du... potrzeby swoich
    serwisów i dystrybutorów.
    Kilka dni temu sprzedali mi niekomletną centralę CCT bez firmware'u i musiałem bardzo grzecznie poprosić aby mi go dali....
    Panienka, od dystrybutora z którym mam od kilkudziesięciu miesięcy podpisaną umowę, nie bardzo wiedziała co z tym zrobić, serwisant był skłonny pomóc za 2-3 dni ale to pikuś.
    Na głowę pobił ich serwisant SLICAN'a p.Dariusz Ziętek który nie był nawet trochę zainteresowany udzielniem pomocy polegającej na podaniu hasła do firmware'u, na dodatek był opryskliwy i niekompetentny, a nawet próbował pokrzykiwać na mnie przez telefon i zastosował manewr typu : kontaktuj się z dystrybutorem bo ja jestem producentem!!!
    Dlatego też wszystkim którzy chcą mieć takie przygody polecam zakup
    produktów SLICAN'a

Wojtas69

Pewnie firmware pomylił z Configmanem i nie wiedział skąd wziąc hasło.
    To wszystko tłumaczy.
    Partyzant
  • REKLAMA
  • #8 5760919
    tombo83
    Poziom 12  
    Dziekuje bardzo za opinie ale bardziej mi chodzilo o informacje dotyczace podzialu rynku,a nie opinie i doswiadczenia:)

Jezeli ktos moze przedstawic bardziej konkretne informacje bede wdzieczny.
    Pozdrawiam,
    Tomek
  • #9 6041278
    snake8
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    "Wojtas69", cos kręcisz. Centrale Slican'a , które znam od od lat kilkunastu, sa sprzedawane jako sprzęt kompletny, i po zakupie nie wymagają dodatkowych działań związanych z wgrywaniem oprogramowania. Serwis fabryczny wspomaga działania serwisów autoryzowanych, a nie użytkownika , lub "partyzantów", ktorzy za takie serwisy sie uważają. Twoje info jest mało konkretne, mało prawdopodobne i chyba nie do końca wiadomo o co chodzi.
    Brzydko Panie "Wojtas69".
  • #10 6043052
    bulba1
    Poziom 24  
    Ocena: 59
    Są dwa (a może wiecej ) podejść do podziału rynku.
    1. stosowany w odniesieniu do dużego rynku operatowró polegajacy na podawaniu udziału portów w rynku
    2. bardziej dla centralek abonenckich mówiący o ilości instalacji - sprzedanych sztuk central

W przypadku dużych central ilkości sa w tysiącach na jeden host i tu na pewno dominowac będą duzi światowi producenci. Jedna centrala miejska to kilkadziesiąt tysięcy portów. i ten segment raczej jest dośc stabilny
    W odniesieniu do central abonenckich rynek jest bardzo dynamiczny i się zmienaia
  • #11 6070422
    tombo83
    Poziom 12  
    Witam ponownie,

Dzięki wszystkim za informację.
    A posiada ktoś może informację wyrażone bardziej w procentach i udziałach w rynku?

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy aktualnego podziału rynku central telefonicznych w Polsce według producentów. Autor poszukiwał aktualnych danych, jednak dostępne zestawienia są przestarzałe (np. z 2007 roku). Wskazano Instytut Rynku Elektronicznego jako źródło raportów, choć ich koszt jest wysoki. Wąski segment central telefonicznych, zwłaszcza marki Slican, budzi kontrowersje dotyczące wsparcia technicznego i dostępności firmware’u. Użytkownicy podkreślają, że firmware jest dostępny online przez serwis SerwNet i jego instalacja jest prosta, co wskazuje na konieczność odpowiedniego przeszkolenia instalatorów. W dyskusji pojawiły się dwa podejścia do analizy rynku: udział portów w rynku dużych central miejskich oraz liczba sprzedanych sztuk central abonenckich, gdzie dominują globalni producenci i rynek jest dynamiczny. Brakuje jednak konkretnych danych procentowych dotyczących udziałów rynkowych w Polsce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA