logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 3052 - Błąd skanera 8, czarna kartka, migające diody, lampa nie działa

_bolek_ 13 Lis 2008 11:24 5279 6
REKLAMA
  • #1 5733213
    _bolek_
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    mam maly problem z ta dtukarka, otoz po wlaczeniu pokazala blad skanera wyrzucajac przy skanowaniu czarna kartke, po wylaczeniu i wlaczeniu urzadzania nie ustawia karetki skanera ciagle próbujac przesunac jak na koniec w prawo i tak do skutku ja przesuwa, lampa sie nie odpala a na wyswietlaczu krzyczy ze rozgrzewa lampe :/

reset *+OK nie pomogl :/

a i jeszcze jedno miga non top dioda gotowosci i blędu rownoczesnie
  • REKLAMA
  • #2 5733294
    frojd
    Poziom 11  
    a ten czarny wydruk z ramką białą czy cała kartka czarna ??

jeżeli z ramką to może być uszkodzona lampa ...
  • REKLAMA
  • #3 5733311
    _bolek_
    Poziom 14  
    cala powierzchnia kartki (obszar skanowania) jest czarny, i ciagle wyrzuca blad skanera 8 :/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5733384
    laserjack

Poziom 31  
    Ocena: 64
    Niestety, w tym wypadku czyszczenie luster nie pomoże, trzeba wymienić cały moduł skanujący.
    Konto firmowe:
    Laser Service Jacek Kopa
    93-302 Łódź ul. Czytelnicza 15, Łódź, 93-302 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.jacekkopa.pl
  • #5 5733389
    _bolek_
    Poziom 14  
    laserjack napisał:
    Niestety, w tym wypadku czyszczenie luster nie pomoże, trzeb awymienić cały moduł skanujący.

qrde a gdzie moge to zamowic, dostac ? masz moze jaka strone badz dostawce ?
  • REKLAMA
  • #6 5733597
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Miałem coś takiego w 3055. Uszkodzona była płytka sterująca laserem. Niestety nie wiem czy jest dostępna. Ja wykorzystałem z bodajże 1010 ale nie pamiętam dokładnie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 5733886
    frojd
    Poziom 11  
    co do zespołu skanera jest okropnie drogi ... co najmniej tyle samo co nowe urządzenie ... ja lampe wygrzebałem z jakiegoś lexmarka atramentowego lampa pasowała i śmiga ... w dużej ilości urządzeń lampy są takie same ... poszukaj czegoś rozbitego i sprawdź ...

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka HP LaserJet 3052 zgłasza błąd skanera 8, podczas skanowania wyrzuca całkowicie czarną kartkę. Po włączeniu urządzenie nie ustawia karetki skanera, która ciągle próbuje przesunąć się do końca w prawo, a lampa skanera nie zapala się, mimo komunikatu o rozgrzewaniu lampy. Migają jednocześnie diody gotowości i błędu. Czyszczenie luster nie przynosi efektu, konieczna jest wymiana całego modułu skanującego. Moduł skanera jest kosztowny, często porównywalny cenowo do nowego urządzenia. Można spróbować wymienić lampę skanera, która bywa kompatybilna z lampami z innych urządzeń, np. z drukarek atramentowych Lexmark. W jednym przypadku problemem była uszkodzona płytka sterująca laserem, jednak jej dostępność jest niepewna.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA