logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eberspacher Hydronic D4W SC - Ogrzewanie gaśnie po 4 minutach, brak instrukcji

pstelma78 14 Lis 2008 15:57 3677 5
REKLAMA
  • #1 5737886
    pstelma78
    Poziom 1  
    WITAM WSZYSTKICH ! Mam problem z ogrzewanie postojowym Eberspacher Hydronic D4W SC otóż kupiłem samochód wyposażony w takie ogrzewanie i nie dysponuje żadną instrukcją obsługi.hydronic załącza sie tylko na 4min poczym gasnie i jurz nieodpala. Proszę w miarę możliwości o podesłanie jakiegoś linka gdzie takową usterke mogłbym znalezc i usunąc jeżeli ktoś mniał ten kłopot to prosze o przesłanie wiadomości na majla pstelma78(_at_)o2.pl . Dziękuje z góry i pozdrawiam
    Poparaw temat,regulamin pkt 11 i 11.1-m12
  • REKLAMA
  • #2 5740473
    skylark
    Poziom 25  
    Ocena: 239
    Instrukcja obsługi mówi przede wszystkim, że w razie awarii zgłosić się do najbliższego serwisu Hydronic, więc nic Ci ona nie da w kontekście naprawy.. Zawiera również instrukcję załaczenia... podaj chociaż jaki masz element sterujący.
  • REKLAMA
  • #3 8645337
    bator90
    Poziom 11  
    Ocena: 52
    Witam ja mam identyczny problem. Byłem na diagnostyce to mi nic konkretnego nie powiedzieli. Odblokowali sterownik, ruszyło na 5 minut kilka razy, po czym znów się zablokowało, mocno kopciło. Podobno wytwarzało za dużą temperaturę i odcinał sterownik, znajomy wg instrukcji z neta, przemierzył mi wszystkie czujniki i świece, i wszystko jest ok, nie mógł sie jedynie dostać do komory spalania. Na co warto zwrócić uwagę jeszcze? Będziemy próbowali dostać się do komory spalania, jakie są objawy padniętej elektroniki? a nie jest zainstalowane jako dogrzewacz, mam zegar sterujący ten podobno najbardziej awaryjny, podświetlany na żółto z dwoma rzadko działającymi przyciskami... montowane w 98 roku z tabliczki wynika
  • REKLAMA
  • #4 8649017
    bator90
    Poziom 11  
    ja wiem ze tu chodzi o pieniadze, bo sa to bardzo drogie urzadzenia, ale moze znajdzie sie ktos kto pomoze studenciakowi?
  • REKLAMA
  • #5 8651124
    skylark
    Poziom 25  
    Ocena: 239
    Szkoda, że przy odblokowaniu nie zostały podane kody błędów. W starym hydronicu, nie ma sitka wymiennego więc wypada oczyścić palnik, wymienić sztyft żarowy, uszczelki i być może pomoże.
  • #6 8654520
    bator90
    Poziom 11  
    a skąd można wziąć i za ile ewentualnie używany sterownik? nie pamietam niestety numeru błędu
REKLAMA