Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Eberspacher Hydronic B - wyłącza sie po 5 minutach

697561640 25 Jan 2007 11:56 4557 6
  • #1
    697561640
    Level 14  
    Witam
    Mam problem z tym ogrzewaniem - włącza się ale zawsze po 5 minutach sie wyłącza co może być przyczyną takiego zachowania?
  • #2
    SP7SEC
    Level 27  
    przegrzanie ....sprawdzić musisz obieg cieczy chłodzącej może jest gdzieś załamany wąż
  • #3
    697561640
    Level 14  
    Nie chcę rozpoczynać nowego wątku dlatego pisze w tym. Powyższe ogrzewanie sterowane jest zegarem - programatorem wyposażonym tylko w dwa przyciski - jeżeli ktoś ma jakiekolwiek publikacje dotyczące tego urządzenia proszę dać znać. Problem polega na braku reakcji całego układu na przyciski - zapala się tylko podświetlenie ekranu. Na ekranie migają wszystkie znaki, zegar oznaczony przez producenta numerem: 22 1000 30 1400.

    Jeżeli ktoś poszukuje materiałów dotyczących ogrzewania Eberspächer Hydronic B (B4W SC), mogę udostępnić skan instrukcji montażowej w języku angielskim.

    Pozdrawiam
  • #4
    skylark
    Level 25  
    Programatory te dosyć często ulegały tego typu usterkom. Do wymiany. Po nim występowały jeszcze dwie generacje nowszych minizegarów Ebera. Można je spokojnie zastosować.
  • #5
    olsiwch
    Level 11  
    kolego tu moze byc wszystko takie to ogrzewanie ma zadanie jezeli wylacza sie po 5 minutach a nie odpala to znaczy ze cos jest uszkodzone i trzeba podlaczyc tester a jezeli odpala i wylacza sie po 5 minutach to sprawdz pompe wody byc moze nie dziala i nie ma obiegu wody ogrzewanie sie przegrzewa i wylacza
  • #6
    wojciech_marchel
    Level 15  
    Mam podobny problem spalony sterownik. Więc go odciołem. Po podaniu napięcia na zółty zaczyna chodzić pomka wody potem słychć pstykanie i po chwili tak jabby wentylator zaczyna mocno dymić potem jeszcze troche dmucha z wydechu i przestaje. Trwa to jakieś 2 minuty. potem jeszcze raz i potem juz cisza. Po 3 probie zaczeła kapć ropa czyżby nie odpało a pomka dawała dalej i dlatego cieknie ??
  • #7
    gorny4
    Level 2  
    Witam i przepraszam że tak sie wcinam w środek tematu ale mam podobny problem jak kolega. eberspacher z początku lat 90-tych mokre oczywiście. wystartuje grzeje ok 1 min. następnie wyłącza się pompa paliwa wydmuchuje spaliny i ponownie załącza świecę i paliwo i pracuje ok 2 min i z powrotem się wygasza z tym że już na Amen. i tak za każdym razem.
    Co jest ??? czujnik płomienia ? jak go wyciągnę z jego miejsca bez odłączenia kabli to są takie same objawy.